REKLAMI GEÇ

Güvercinler dostluk için uçuruldu

Güvercinler dostluk için uçuruldu

Pamukkale’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte 500 güvercin, dostluk için uçuruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2018 Pazar, 13:36

DENİZLİ (AA)
Denizli Güvercin Evi Derneği tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde “güvercin salım etkinliği” düzenlendi.

Kent merkezinde güvercin yetiştiren yaklaşık 20 dernek üyesi, sabah saatlerinde kafeslerle getirdikleri güvercinlerle mahallede bir araya geldi.

Güvercinseverler, etkinlik kapsamında yetiştirdikleri 500 güvercini dostluk için gökyüzüne bıraktı. Kafeslerden çıkan güvercinlerin uçuşu renkli görüntülere sahne oldu. Yetiştiriciler bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Denizli Güvercin Evi Derneği Başkanı Sırrı Yıldırım, güvercin salım etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, tamamen dostluk, kardeşlik ve barış için bu güvercinleri saldıklarını ifade etti.

Genç yetiştiricilere örnek olmaya çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, “Genç kardeşlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak için bu tarz etkinlikler yapıyoruz, onları güvercin yetiştirmeye özendiriyoruz. Hem gençlerimizin geleceğine en iyi şekilde yön vermeye çalışırken hem de dolapçı, tokur, azman gibi Denizli’nin yerel ırklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güvercin yetiştiricisi Soner Arıkan da arkadaşlarla güvercin salımına geldiklerini belirterek, “Mahalleler arasında bu şekilde bir araya geliyoruz. Getirdiğimiz kafesleri açarak birlik ve beraberlik için güvercinlerimizi uçuruyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 7 20Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 8 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 15Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 4 16Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 3 17Parçalı Bulutlu