REKLAMI GEÇ

İlahiyatçı Akşit, Ramazan Geceleri’ne konuk oldu

İlahiyatçı Akşit, Ramazan Geceleri’ne konuk oldu

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta devam eden Ramazan Geceleri etkinliğine konuk oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2016 Cuma, 09:43

Pamukkale Belediyesi’nin “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla başlattığı etkinlikleri devam ediyor. Etkinliğin 10’ncu programına katılan İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, katılımcılara Ramazan ayı ve oruçla ilgili bilgiler aktardı.

Ramazan’ın rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akşit, “Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız ve komşularımızı gözetmemiz, aç olan, açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz, onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkanları paylaşmasıdır. Zekatlarını ve sadakalarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ancak iyilikler, yardımlaşma, ihtiyaç sahiplerini gözetme sadece Ramazan ayında kısıtlı kalınmamalıdır. Her zaman insanlara yardım edilmeli, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutulmalıdır” dedi.

Ramazan denilince akıllara önce oruç ibadetinin geldiğini ifade eden Prof. Dr. Akşat, “Ramazan, Kur’an-ı Kerim ayıdır. Ramazan’ın bütün kutsallığı, Kur’an’ın bu ayda inmesinden kaynaklıdır. Bir kul Ramazan ayından dolayı sevinirse, ramazan ayından dolayı mutlu olursa Allah, cehennem ateşini o kulun vücudunu yakmaya haram eder buyuruyor. İbadet yalnızca Ramazan’da değildir. Recep Allah’ın, Şaban Peygamberin ayıdır. Ramazan’ı ise Allah Müslümanlara tahsis etmiş. Mümin her zaman Allah’tan af dileyebilir. Ancak bütün bu ibadetler Ramazan gelince bu rahmet sınırsız oluyor. Ramazan’ın adı da oradan geliyor” diye konuştu.

denizli-pamukkale-ramazan-geceleri-1

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Cevat Akşit’e teşekkür ederek, içerisinde Kuran-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu