REKLAMI GEÇ

İnternet kafelere ceza yağdı

İnternet kafelere ceza yağdı

Pamukkale İlçesi İnternet Kafeleri Denetleme Komisyonu Ekiplerince, ilçede bulunan 30 işletmede denetim yapıldı. Denetimlerde kurallara uymayan işletmelere ceza yağdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2018 Çarşamba, 18:19

Pamukkale Kaymakamlığı bünyesinde bulunan İnternet Kafeleri Denetleme Komisyonu 30 işletmede denetim yaptı. Denetimlerde yasaklı sitelere girişi engelleyen filtreleme sistemi bulunmayan, güvenli internet hizmetini kullanmayan, güvenlik kamerası görüntülerini mevzuata uygun şekilde saklamayan, 12 yaşından küçüklerin İnternet Kafelerine girmesine izin veren işletme sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Denetimler sonucunda, güvenlik kamerası sistemi mevzuata aykırı olduğundan dolayı 5 işletmeye toplam 10 bin, 12 yaşından küçük çocukları yanlarında veli ya da vasileri olmadan işyerlerine aldıkları belirlenen 3 işletmeye toplam 6 bin, işyerinde playstation bölümleri bulundurduğundan dolayı 1 işletmeye 2 bin lira para cezası uygulandı.

Ayrıca, 3 işletme yasaklı sitelere girişi engelleyen filtreme sistemini mevzuata uygun şekilde kullanmadığı ve IP değişiklikleri mülki amirliğe zamanında bildirilmediği için 3’er gün kapatıldı. 9 işletme de mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği için resmi yazı ile uyarıldı.

Denetimlere katılan Defterdarlık ekipleri de vergi kaybına neden olan ve usulsüzlük yapan 19 işletmeye 6 bin 960 lira olmak üzere toplam 24 bin 960 lira idari para cezası uyguladı.

13 işletme ise mevzuata uygun faaliyet yürüttükleri için kutlandı.

Denetimlere ilişkin değerlendirme yapan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, çocukların internet kafelerde karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumu ortadan kaldırmak amacıyla denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

Balcıoğlu, “Devlet olarak bizler gelecek neslimizin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda öncelikli olarak işletme sahiplerinin mevzuat doğrultusunda hareket etmelerini bekliyor, anne ve babalarında çocuklarını yakından takip etmelerini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu