REKLAMI GEÇ

İSRAFA KARŞI SAVAŞ AÇTI

İSRAFA KARŞI SAVAŞ AÇTI

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, “Tükettiğinizden fazlasını satın almayın” dedi ve ilçenin dört bir yanına artan ekmekler için toplama kutuları yerleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2015 Çarşamba, 12:56

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ekmek israfına savaş açtı. İlçe halkından tüketebileceğinden fazla ekmek satın almamalarını isteyen Gürlesin, ilçenin dört bir yanına ekmek toplama kutuları yerleştirerek hem konutlardan hem de işletmelerden artan bayat ve parça ekmeklerin hayvan barınağında değerlendirilmesini sağladı. 

Her gün gıda artıklarının çöpe atıldığına dikkati çeken Başkan Gürlesin, “İsrafın en aza indirilmesini istiyoruz. Bu nedenle artan ekmekler için toplama kutuları yaptırdık. Bu kutularda biriken ekmekler ekiplerimiz tarafından her gün düzenli olarak toplanacak. Toplanan ekmekler daha sonra hayvan barınağındaki dostlarımız için kullanılacak” dedi. Bu sayede israfı belli bir ölçüde azaltmayı planlayan Gürlesin ilçenin çeşitli noktalarına 140 kutu yerleştirildiğini duyurdu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bayat ekmek kutularının yerleştirildiği noktalarda incelemelerde bulundu. Geri kazanım kutusu uygulamasının vatandaşlar ve özellikle hayvanseverler tarafından beğenildiğine değinen Gürlesin, vatandaşlardan bayat ekmeklerini bu kutulara bırakmalarını istedi.

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 30 Temmuz 2015, 09:00

tebrikler güzel bir uygulama

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu