REKLAMI GEÇ

Karahayıt’ta Ramazan sohbeti

Karahayıt’ta Ramazan sohbeti

Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta Ramazan Şenlikleri programı devam ediyor. Etkinliğin altıncı programında Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Prof. Dr. Zekeriya Güler’in birlikte gerçekleştirdiği dini sohbette orucun ve Ramazan ayının güzellikleri, faziletleri paylaşıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2016 Cuma, 09:45

Pamukkale Belediyesi’nin “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla başlattığı Ramazan Ayı Şenlikleri etkinlikleri devam ediyor. 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayında Karahayıt’ta 16 gün boyunca geleneksel Ramazan geceleri, nostalji özlemini çeken, o eski dönemlerde kalan unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlenceleri Pamukkale halkına yeniden yaşatılıyor. Her hafta, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri tasavvuf müziği konserleri, sema gösterileri, dini sohbetler, ilahi dinletileri, ezgi şölenleri gibi özel programlarla vatandaşlara unutulmaz Ramazan geceleri sunuluyor. Ana programlar öncesi ise Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlikler gerçekleştiriliyor.

pamukkale-ramazan-senligi-3

RAMAZAN AYININ FAZİLETLERİNİ ANLATTILAR
Etkinliğin 6’ncı programında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler ve Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, gerçekleştirdikleri dini sohbette katılımcılara Ramazan ayının güzellikleri anlatıldı.

Ramazan’ın bereket ayı olduğunu vurgulayan, Allah’ın bu ayda duaları kabul ettiğini tüm günahları bağışladığını belirten İl Müftüsü Aşık, Ramazan’ın bin aydan daha hayırlı bir ay olduğunu hatırlattı. Namazın önemi, orucun önemi, ibadetin önemini anlatan Aşık, yaşamdan alıntılar yaparak, yapılması gerekenleri sıraladı.

pamukkale-ramazan-senligi-1

Peygamber Efendimizin hayatında kesitler sunarak sohbete devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler ise, Ramazan ayının faziletlerini aktararak, Oruç ve Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirten Güler, “Ailece, milletçe ve bütün İslam Alemi olarak afiyet içerisinde, sağlıklı, sükun, emniyet ve asayiş başta olmak üzere inşallah daha nice Ramazan aylarına kavuşuruz” dedi.
Sohbet sonrası Aşık ve Güler, vatandaştan gelen sorulara da cevap verdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de Ramazan ayının güzelliklerini paylaşan, önemli birçok bilgiyi sohbetiyle aktaran İl Müftüsü Aşık’a ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Güler’e teşekkür ederek, içerisinde Kuran-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti.

pamukkale-ramazan-senligi-2

17 Haziran Cuma akşamı ise Karahayıt’ta Ramazan Şenlikleri kapsamında İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül, ilahileriyle katılımcıları mest edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 12 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 11 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı