REKLAMI GEÇ

Barakaların “İmar Barışı” kardeşliği bozuldu

Barakaların “İmar Barışı” kardeşliği bozuldu

Tek amacı İmar Barışı’ndan yararlanmak olduğu öne sürülen Karakurt’ta barakalarla ilgili yayınlarımız ses getirdi. Yaşar Tok’un köşesinde gündeme getirdiği Karakurt’ta hazine arazileri üzerine yapılan barakalar yıkıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2018 Pazartesi, 19:06

İmar Barışı süreci birçok olumsuzluğu beraberinde getirdi. Kaçak yapıların kayıt altına alınmasının hedeflendiği İmar Barışını rant kapısı olarak görenler, “fırsat bu fırsat” diyerek, hem özel, hem de kamu arazileri üzerine ruhsatsız-tapusuz-plansız binalar dikmeye başladı.

Bunlardan en dikkat çeken örneklerden biri de Karakurt’ta yaşanmıştı. Yaşar Tok’un Denizlihaber.com’da “Karakurt’ta barakaların İmar Barışı Kardeşliği” başlığıyla kaleme aldığı köşesinde gündeme getirdiği yapılaşma, sonunda ilgililerin dikkatini çekti.

Hazine arazisi üzerine tek tip olarak dikilen bu yapıların Denizlihaber.com tarafından gündeme getirilmesinin ardından harekete geçen Pamukkale Belediyesi ekipleri, barakaların İmar Barışı kardeşliğini bozdu.

BU YIKIM ÖRNEK OLMALI
İmar Barışından yararlanmak için 31 Aralık 2017 öncesinde yapılmış olması koşulunu hiçe sayan ve bu fırsattan yararlanmak için çaba harcayanlara da gözdağı niteliğindeki yıkım özellikle çevreciler, meslek örgütleri ve STK’lar tarafından olumlu karşılandı.

31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılan imar affından yararlanmayı hazine arazileri üzerinden rant elde etmek üzere kullanmak isteyenlerin, bundan böyle iki kere düşünmesi ve ilgili kamu kurumlarının yasaya uygunluk denetimini hesaba katması gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık