REKLAMI GEÇ

Mecliste, işitme engelli babasına tercüman oldu

Mecliste, işitme engelli babasına tercüman oldu

Pamukkale Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı bir ilke de sahne oldu. Türkiye’nin ilk işitme engelli belediye meclis üyesi olan AK Partili İbrahim Çelebioğlu, mecliste engellilerin sesi olacağını söyledi. Çelebioğlu’na mecliste yaşananları ve konuşmaları oğlu Kudret Çelebioğlu işaret dilişle tercüme etti. Bu arada CHP’nin bedensel engelli üyesi Oral Baş da Grup Başkanvekili seçilirken, AK Partili iki kadın üye meclis toplantısına başörtüsüyle katıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2014 Pazar, 16:18

Pamukkale Belediye Meclisi’nin ilk birleşimi, Türkiye ve Denizli adına birçok ilkin de yaşandığı bir toplantı oldu. 

SESSİZLERİN SESİ OLACAK
Meclisin ilk toplantısının en dikkat çeken ismi AK Parti’den Belediye Meclis üyesi seçilen işitme engelli İbrahim Çelebioğlu oldu. Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanlığı’nı da yürüten İbrahim Çelebioğlu, Türkiye’de ilk kez bir işitme engellinin belediye meclis üyeliğine seçildiğini belirterek, “Aldığım sorumluluğun bilincindeyim. Benim işim siyaset yapmak değil. İşitme engellilerin sorunlarını ve taleplerini daha iyi duyurmak için aday oldum. Seçildiğim için mutluyum. İşitme ve diğir engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara hak ettikleri hizmeti götürmek için çalışacağım” dedi.

İşitme engelli İbrahim Çelebioğlu’nun meclisin ilk toplantısında tercümanlığını oğlu Kudret Çelebioğlu yaptı. Çelebioğlu, Başkanlık Divanı’nın yanında ayakta durarak tüm konuşmaları işaret diliyle babasına aktardı.

CHP’NİN GRUP BAŞKANVEKİLİ DE BEDENSEL ENGELLİ
Meclisteki bir diğer engelli Oral Baş da CHP Grubu’nun Başkanvekilliği’ni üstlendi. Bedensel engelli Oral, meclise koltuk değnekleriyle geldi.

ic

BAŞÖRTÜLÜ ÜYELER MECLİSTE
AK Partili kadın meclis üyeleri Aynur Akdemir ve Sibel Doğruöz’ün toplantıya başörtüsüyle katıldığı görüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık