REKLAMI GEÇ

MECLİSTE OYLAMA KİRİZİ

MECLİSTE OYLAMA KİRİZİ

Pamukkale Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3. birleşimini gerçekleştirdi. Ak Partili Başkan Hüseyin Gürlesin, işyeri devir ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili maddenin oy birliği ile kabul edilmesi için tam üç kez oylandı. Gürlesin’in ikna çabaları sonuç vermedi. 6 MHP’li üyenin çekimser oyuna karşılık AK Parti ve CHP’li üyelerin oylarıyla madde kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 10:07

Çarşamba günü başlayan Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in başkanlık ettiği ağustos ayı toplantılarının 3. birleşiminde, ilçe sınırları içerisinde bulunan işyerlerinin devir ücretleri yeniden belirlendi.

“ESKİ UYGULAMA ŞAİBELİ”
Denizli’de 2002 yılından önce işyeri devir işlemleri için alınan ücreti yüksek, 2002 yılından sonra uygulanan ücret belirleme usulünü ise şaibeli bulan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “2002 yılından önce uygulanan fiyat tarifesi oldukça pahalı. Bir işyerinin devir işlemleri için belediye 12 aylık kira bedeli kadar ücret alıyordu. 2002 yılından sonra ise belediye encümeninin aldığı kararla 1 ile 12 aylık kira bedeli kadar ücret alınıyordu. Bu da oldukça şaibeli. Kimden 1 aylık kimden 12 aylık kira bedeli alınacağı belirtilmediği için bazı vatandaşlar mağdur olabiliyordu. Biz bu şaibeli durumu ortadan kaldırmak amacıyla, devir işlemleri için alınması gereken ücreti yeniden belirlemek için meclis gündemine getirdik” dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan, “Devir işlemleri için 2 ile 4 aylık kira bedeli kadar ücret alınması konusunda encümene yetki verilmesi” yönündeki rapor ise muhalefet partilileri tarafından eksik bulundu.
CHP’li üyeler, komisyon raporunun kesinlik kazanması için işyeri devri sırasında kimlerden 2, kimlerden 4 aylık kira bedeli kadar ücret alınacağının açık olarak belirtilmesini istedi. MHP grubu, kararın bu haliyle de şaibeli olacağını ileri sürerek çekimser oy kullanacağını açıkladı.

OYLAMA KRİZİ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “O kararı encümen üyeleri vermeli. Biz mecliste bunu kesinleştirirsek, encümenin yetkisini kullanmış oluruz. Ben, Encümenin 2 veya 4 aylık kira bedeli kadar ücret alınması için vardığı kararı nasıl belirlediği hakkında meclise bilgilendirmek amacıyla bilgi verdim. Encümen karar alırken, meclis kararını göz önünde bulunduracaktır” diyerek maddeyi komisyondan geldiği şekliyle meclis üyelerinin oyuna sundu. İlk oylamada CHP’lilerin ret MHP’lilerin çekimser kaldığını gören Gürlesin, “Bu maddenin oybirliği ile kabul edilmesini isterdim. Maddenin detaylarını anlattım. Biz geçmişte yaşanan şaibeyi ortadan kaldırmak istedik” diyerek maddeyi ikinci kez oyladı. Bu kez MHP’lilerin çekimser kalmasını göz ardı ederek “oy birliği ile kabul edilmiştir” açıklamasının ardından MHP’liler itiraz etti. Madde 3. oylamada yine MHP’lilerin çekimser oyuna karşın AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

PAZARYERLERİ 5 YILLIĞINA PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN
Büyükşehir Yasası ile il genelindeki açık ve kapalı pazaryerlerinin işletilmesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin arasında imzalanan protokol gereğince, ilçe sınırları içerisinde kalan açık ve kapalı pazaryerlerinin, bakımı, temizliği, tadilatı, güvenliği ve işletilmesi 5 yıllığına Pamukkale Belediyesi’ne devredildi.
Açık ve kapalı pazaryerlerinin işletilmesi ile ilgili şekil ve şartların belirlenmesi yetkisinin encümene verilmesi ile ilgili gündem maddesi, Pamukkale Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu