REKLAMI GEÇ

Minikler sigara bıraktırdı

Minikler sigara bıraktırdı

Pamukkale Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan ‘Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek” projesinde sona gelindi. Miniklerin mektuplarından sonra 550’yi aşkın veli sigarayı bıraktı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2018 Perşembe, 17:58

Pamukkale ilçesi sınırlarında bulunan anaokulu ve ilkokullarda yürütülen “Sağlıklı Nefes Sağlı Gelecek” projesinde sona gelindi.

Delikçınar Meydanı’ndan Pamukkale Kaymakamlığı’na kadar kortej yürüyüşü yapan minikler, taşıdıkları pankartlarla farkındalık yarattı.

Kaymakamlık önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Fatih Akcakoca Anaokulu minikleri ve Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu öğrencileri gösterilerini sundu.

Proje koordinatörü Mehmet Çimen, proje hakkında bilgi verdi. Çimen, “Projemizin amacı, ‘Benim için nelerden vazgeçersin’ sorusu ile bugün anne babasını bağımlılıktan kurtaran çocukların sorumluluk kazanmasıdır. Çocuklarımız sigaranın zararlarını öğrendikten sonra anne ve babalarına mektup yazdı ve bir kez sigara için onlar uyarıda bulundu” diye konuştu.

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, sigarayı bırakan anne ve babalara teşekkür ederek, “Araştırmalar sonucunda 7 bin 150 velimizin sigara kullandığını öğrendik. Projelerimiz sayesinde büyük bir çalışma ile şu an 550’nin üzerinde velimiz sigarayı bırakmış durumda” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu