REKLAMI GEÇ

Ören yerleri ihalesinde Pamukkale Belediyesi ihaleyi alan firmayla ortaklık arayacak

Ören yerleri ihalesinde Pamukkale Belediyesi ihaleyi alan firmayla ortaklık arayacak

Pamukkale Belediyesi, yarın yapılacak ören yerleri ihalesini takipte. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ihale şartnamesinde yer alan “alt taşeron firmaya verilebilir” ifadesinden yola çıkarak, Pamukkale Ören Yeri ihalesini kazanacak firmaya “ortak çalışma” teklifinde bulunacaklarını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2016 Salı, 19:00

Pamukkale Belediye Meclisi eylül ayının son birleşiminin gündeminde Pamukkale Ören Yeri ihalesi vardı. Yarın saat 10.00’da yapılacak 376 müze ve ören yerinin işletme ihalesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ihalede taşeron firma olarak yer alacaklarını belirtti.

Gürlesin, “Hem Pamukkale Belediyesi hem de PAKTAŞ olarak iki şartname ile ihalede taşeron firma olarak şansımızı değerlendireceğiz. 376 müze ve ören yerinin ihalesini girmek bizim bütçemizi aşardı. O nedenle şartnameye eklenen ‘alt taşeron firmaya verilebilir’ ibaresi bizim için umut oldu. İhalede olacağız ve ihaleyi alan firma ile sıcağı sıcağına görüşerek, anlaşmaya çalışacağız” dedi.

“ÇANKAYA’DA DA GÖRÜŞECEĞİZ”
Başbakan Binali Yıldırım’ın Denizlili danışmanı Saim İlçioğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşerek, konuyu Çankaya’ya taşımayı düşündüğünü de belirten Gürlesin, “Yarın Pamukkale Ören Yeri ile ilgili Ankara kulislerimizi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ
Pamukkale Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Mustafa Çallıca ise, ören yerleri ihalesini “Denizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sık ziyaret ettiği bir şehir. Başbakan’ın Danışmanı Denizlili ve Denizlili bir bakanımız olmasına rağmen Pamukkale’yi elimizden kaçırdık. Demek ki Ankara kulislerinde yeterince güçlü olamadık. Ayrıca, ‘tekelleşmeye karşıyız’ diyoruz, tüm örenlerinin işletmesini tek bir kişiye veriyoruz ve kendi kurumumuzu ona mecbur ediyoruz. Böyle bir sistem olmaz” sözleriyle eleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu