REKLAMI GEÇ

Gürlesin Pamukkale konusunda ısrarlı

Gürlesin Pamukkale konusunda ısrarlı

Beyaz cennet Denizli gündeminden düşmüyor. Pamukkale Belediye Meclisi’nde de konu yine Pamukkale ve ören yeri giriş ücretleriydi. CHP gurubu Pamukkale konusunda belediyenin yanında olacaklarını belirtirken, Belediye Başkanı Gürlesin, “Pamukkale’nin işletmesinin bize verilmesi için resmi başvurumuzu yaptık. Şu da bilinsin ki, öyle vermezlerse ihaleye girip alacağız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2016 Çarşamba, 19:43

Pamukkale Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li üye Mustafa Çallıca, Pamukkale Örenyeri ve müzeye giriş ücretlerine yapılan yüzde 40 zammı eleştirdi, bununla ilgili Pamukkale Belediyesi’nin yapacağı her çalışmanın yanında olacaklarını belirtti. Çallıca, “Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı” dedi.

TURSAB İLE GÖRÜŞÜYORUZ
Enflasyon yüzde 8-9 iken Pamukkale ören yeri girişine yüzde 40 zam yapılmasının yüksek olduğunu vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Size katılıyorum, önceki ücrette çok yüksekti bu da çok yüksek. Türkiye genelinde uygulanan bir rakam olduğu için buna müdahale edemiyoruz. Ancak, TURSAB ile görüşmelerimiz var. Ayda 1 veya 2 gün ücretsiz olması yönünde teklif götürdük. Sonucunu bekliyoruz” dedi.

denizli-pamukkale-meclis-ic

GEREKİRSE İHALEYE GİRİP ALACAĞIZ
Ayrıca, Pamukkale’nin işletmesinin Denizli’de kalması için resmi olarak başvurduklarını da söyleyen Gürlesin, “Pamukkale yaşayan bir yer. O nedenle burasının işletmesi ya Pamukkale Belediyesi’ne ya da Büyükşehir Belediyesi’ne verilmeli. Bununla ilgili de resmi başvurularımızı yaptık. Pamukkale’nin devrini yapmazlarsa bu kez farklı bir yönteme başvuracağız. Bu süreçte Pamukkale ihalesiz verildi ama 2016 yılında yeniden ihale edilecek. O zaman Büyükşehir Belediyesi ihaleye girmez ise Pamukkale Belediyesi olarak biz gireceğiz ve alacağız” diye konuştu.

denizli-pamukkale-meclis-ic-1

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Gündem dışı konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerin denetimi için Denetim Komisyonu üyeleri gizli oyla belirlendi.
Denetim Komisyonu’na AK Parti grubundan Mehmet Ali Haluk Değirmenci 20, Hüseyin Karadeniz 28, Kadir Keskin 30 oyla seçilirken, CHP’den Oral Baş 25, MHP’den Erdoğan Er de 30 oyla seçildi.

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 7 Ocak 2016, 13:52

malesef iş işten çoktan geçti kesinlikle böyle birşey yapılamaz zamanında bakanımız varken yapılamadı şimdi yapılcak?

kamil   -  Bağlantı 7 Ocak 2016, 08:59

TAM DESTEK… Belediye bunu başarırsa, Denizlililer inşallah; adeta “vize” uygulanan Pamukkale’ye girebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık