REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Meclisi’nde cemevi tartışması

Pamukkale Belediye Meclisi’nde cemevi tartışması

Pamukkale Belediye Meclisi’nde, Başkan Hüseyin Gürlesin ile CHP Grubu arasında oylama krizi yaşandı. Gürlesin’in, CHP Grubu’nca verilen biri cemevleri, diğeri alzheimer hastaları için rehabilitasyon ve gündüz bakım evi yapılmasıyla ilgili iki önergeyi oylamak istememesi tartışma yarattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2015 Perşembe, 11:22

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları ilk birleşimi yapıldı. Meclise başkanlık eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, bir aylık belediye çalışmalarını değerlendirmesinin ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

ALZHEİMERLİLER İÇİN BAKIMEVİ ÖNERGESİ
Bu arada CHP Grubu, alzheimer hastaları için Pamukkale Belediyesi tarafından, rehabilitasyon ve gündüz bakım evi yapılması konusunda önerge verdi. CHP’li 9 üyenin imzasını taşıyan önergede, Denizli’de resmi kayıtlara göre 3 bin 169 alzheimer hastası bulunduğu belirtilerek, insan sağlığına verilen önemin göstergesi olarak Pamukkale Belediyesi’nin alzheimer hastaları için bir rehabilitasyon ve gündüz bakım evi kurması istendi.

Gürlesin ise, bunun hemen gündeme alınacak bir çalışma olmadığını söyleyerek, “Konunun araştırılması gerekiyor. Yasal prosedürleri araştırıp, altyapısı oluşturulduktan sonra bu konu meclis gündemine getirilmeli. Şimdi biz bunu gündemimizi alır, sonra yapımında gecikme yaşanması halinde zor durumda kalırız. Bunu istemem. O nedenle bu konuyu, olgunlaştıktan sonra görüşülmek üzere gündeme almıyorum” dedi.

CHP’li Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri, ısrarlarına rağmen Başkan Hüseyin Gürlesin’in önergeyi işleme koymamasına tepki gösterdi.

CEMEVİ TARTIŞMASI
CHP’li üyeler ile Gürlesin arasında ikinci tartışma cemevleriyle ilgili verilen önergede yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş’ın imzasını taşıyan önergede, camilerde olduğu gibi Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan cemevlerinin bakım, onarım ve tadilatını belediyenin üstlenmesi istendi.

Bu önergenin iyi niyetle verilmediğini iddia eden Gürlesin, “Cemevlerinin ibadethane sayılmasıyla ilgili konu bizi değil TBMM’yi ilgilendirir. Ben, bu önergede iyi niyet görmüyorum. Önergeyi okumayalım önerisinde bulundum, ancak ısrar ettiniz. Ben burada art niyet ararım ve kamuoyuna da bunu anlatırım” diye konuştu.

OYLAMADA REDDEDİLDİ
Gürlesin bu önergeyi de gündeme almayacağını açıklayınca CHP Grubu’nun tepkisiyle karşılaştı. CHP’li üye Yılmaz Doğan, “Önergenin gündeme alınıp alınmamasına siz karar veremezsiniz. Sizin göreviniz bunu meclis üyelerinin onayına sunmaktır. Meclis üyeleri kabul ederse gündeme alınır, etmez ise geri çekilir” diyerek, önergenin oylanmasını istedi.

Bunun üzerine önerge, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Önerge, 10 kabul 26 ret oyuyla gündeme alınmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu