REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nden çöp ev temizliği

Pamukkale Belediyesi’nden çöp ev temizliği

Pamukkale Belediyesi, bu yıl 4 mahallede depolanan atıklarla çöp eve dönüşen binalarda temizlik çalışması gerçekleştirdi. En son çöp ev çalışması Akdere Mahallesi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2016 Perşembe, 10:35

Pamukkale Belediyesi, halk sağlığı açısından tehdit oluşturan ve çöp ev haline gelen yapıları temizliyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yıl içinde Dokuzkavaklar, Deliktaş ve Siteler mahallelerinde çöp ev temizliği yapan belediye ekipleri, son çalışmayı Akdere Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Akdere Mahallesi’nde yaşayan R.D. isimli vatandaşın evinden yayılan kokulardan dolayı gelen şikayeti değerlendirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Hukuk İşleri Müdürlüğü aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ve arama kararını polis ve zabıta ekipleriyle uyguladı. Ekipler uzun süren uğraşlar sonunda çöp ev haline gelen binayı ve çevresini temizleyerek dezenfekte edip, kullanılır hale getirdi.

“ÖNCE TEMİZLİK”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye olarak temizlik konusunda çok hassas olduklarını belirterek, “Sadece sokak ve çevre temizliği değil, çöp ev haline gelmiş yapıları da gerektiği zaman temizliyoruz. Bir hastalık olan hiçbir şeyi atmama konusunda evlerini çöp ev haline dönüştüren vatandaşlarımız hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları evlerle ilgili ihbarlarda bulunuyor. Gerekli resmi işlemlerden sonra belediyemizin ekipleri o evlerdeki çöpleri kamyonlarla taşıyor. Daha sonra halk sağlığına tehdit oluşturmaması için dezenfekte ediyor” dedi.

Gürlesin, ilçe sınırları içindeki çöp evlerle ilgili bildirimlerin Pamukkale Belediyesi’nin 4449220 nolu telefonuna yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu