REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nden sağlıksız et operasyonu

Pamukkale Belediyesi’nden sağlıksız et operasyonu

Pamukkale Belediyesi zabıta ekipleri Korucuk Mahallesi’nde merdiven altı kesim ve et satışı yapan işyerine baskın düzenledi. Sağlıksız koşullardaki 5 ton et imha edildi, işyeri mühürlendi, sahiplerine ceza kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 12:11

Korucuk Mahallesi’nde kaçak olarak hayvan kesimi ve et satışı yapıldığı ihbarın alan Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte baskın düzenledi.

İşyerinin ruhsatsız olduğunu ve sağlıksız koşullarda hayvan kesimi yapılarak, et satıldığını belirleyen ekipler, işyerinde bulunan 5 ton ete el koydu. Etler ekiplerin kontrolünde imha edilirken, işyeri de mühürlendi. Halk sağlığını tehlikeye sokan işyeri sahipleri hakkında da cezai işlem uygulandı.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Zabıta Ekipleri’nin halk sağlığını korumak amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade etti.

Gıda üretimi yapan iş yerlerinin sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Başkan Gürlesin, “Bizim için halk sağlığı çok önemli. Düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimler dışında, vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendirerek diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızdan gelen bir ihbarı değerlendirerek, ruhsatsız bir iş yerinde sağlıksız et kesimi yapıldığı tespit edildi. Etler imha edilirken, işletme sahibine idari para cezası kesildi. Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda, yasalara uygun olarak üretim yapmasını sağlamak. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, görev alanları içerisinde sürekli olarak denetimlerini sürdürüyor. İlçe sınırlarımız içinde halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu