REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 10 saatlik kar mücadelesi

Pamukkale’de 10 saatlik kar mücadelesi

Pamukkale Belediyesi ekipleri, ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerinde dün akşam yağan karları temizlemek için yoğun bir çalışma yaptı. 20 santimetreyi bulan karla mücadele çalışmasını gece boyunca sürdüren ekipler, kapanan yolları ulaşıma açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 10:25

Pamukkale’nin yüksek kesimlerinde yer alan Güzelpınar, Kapanlar, Akdere, Uzunpınar ve Kurtluca’da dün akşam saatlerinde görülen kar yağışı etkisini giderek artırdı. Dün akşam saat 21.10’da başlayan kar, sabah saat 04.00’a kadar devam etti.

Kar kalınlığı ise bölgede 15-20 santimetreye ulaştı. Bunun üzerine Pamukkale Belediyesi, ekiplerini bu bölgeye yönlendirerek, yolları açık tutmak için yoğun bir çalışma başlattı. Ekipler, çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Greyder, kepçeler, kamyonlarla ekipler, bölgede ana yollar başta olmak üzere tüm talihi yolları açarak, ulaşımda aksamaların önüne geçti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yolların ulaşıma kapanmasının önüne geçildiğini belirterek, “Pamukkale İlçemiz konumu gereği zor ve geniş bir coğrafyaya sahip. Merkezde pazar günü akşam saatlerinde yağmur hakimken, Pamukkale İlçemizin üst kotlarında 5 mahallemizde ciddi bir kar yağışı etkili oldu. Ocak ayının ilk günlerinde aynı bölgede etkili olan kar yağışı sonrası olduğu gibi karla mücadele ekiplerimiz her zaman teyakkuzda. Bu yılda yine yollarımızın açık kalması, mağduriyetlerin önüne geçmek noktasında hem araç hem de ekipler olarak hazırız. Kar yağışının tutmasıyla birlikte ekiplerimiz yol açma çalışmalarını başlattı. Kar yağmaya devam ettiği sabaha kadar da ana yollar dahil tüm ara sokaklar temizlendi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu