REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 4 kurumdan işbirliği

Pamukkale’de 4 kurumdan işbirliği

“Huzurlu Yuva=Hayata Hazır Öğrenci” projesi, Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilge İnsan Eğitim Atölyesi tarafından imzalanan protokolle hayata geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2016 Pazartesi, 13:18

Hüsamettin Kulaklı İlkokulu’nda gerçekleştirilen, “Huzurlu Yuva=Hayata Hazır Öğrenci” projesi protokol imza törenine Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Türkay Gözlükaya, Bilge İnsan Eğitim Atölyesi Yöneticisi Eğitim Danışmanı Veli Soysal, Pamukkale Belediye Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

denizli-pamukkale-huzurlu-yuva-ic

AİLEYE EĞİTİM İLE ÇOCUKLARA EN GÜZEL GELECEK
Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilge İnsan Eğitim Atölyesi işbirliği ile hayata geçen projeyle verilecek seminerlerle, anne ve babaların kendilerini ve çocuklarını daha iyi tanımaları, çocuklarını daha iyi yetiştirmek, hayata daha sağlıklı ve mutlu bireyler olarak hazırlamak başta olmak üzere birçok konu anlatılacak. Projenin hedefi ise, “Aile yapısının çocuklar üzerindeki etkisinin önemini kavrayabilen, çocukların gelişim evrelerini takip edebilen, anne, baba çocuk ilişkisini sağlıklı ve etkili kurabilen, çocuklardaki uyum ve davranış bozukluklarının farkında olabilen, çocuğa ders çalışma alışkanlığı ve vatandaş olabilme alışkanlığı kazandırabilen, madde bağımlılığı tehlikesinin farkında olabilen, aile bireyleriyle etkili iletişim kurabilme ile anne-baba, çocuk-ergen ve sosyal çevre kişilerle sağlıklı etkili iletişim kurabilen çocuklar yetiştirmek.”
Okullarda gerçekleşecek eğitimleri ise, Bilge İnsan Eğitim Atölyesi Yöneticisi, Eğitim Danışmanı Veli Soysal ve ekibi verecek.

HERŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Ülkenin yarınlarının bugünün çocukları olduğunu belirten Eğitim Danışmanı Veli Soysal, “Vereceğimiz eğitim seminerleri ile çocuklarımızı geleceğe daha iyi nasıl hazırlarız buna odaklanıyoruz. Bu kapsamda aile en önemli unsurların başında geliyor. Geleceğin doktorları, hakimleri, kaymakamları, yöneticileri bugünümüzün çocukları. Çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmak, anne-baba ve çocuk uyumunu yakalayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak noktasında eğitim seminerlerimizin büyük katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

AİLENİN MUTLULUĞU ÇOCUKLARIN BAŞARISINI GETİRECEK
Güçlü bir Türkiye için, Pamukkale Belediyesi olarak eğitimi, çocukların eğitimsel başarısını çok önemsediklerini söyleyen Başkan Hüseyin Gürlesin ise, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasında aile unsurunu odak olarak hayata geçirdikleri ‘Huzurlu Yuva=Hayata Hazır Öğrenci’ projesini çok önemsediklerini söyledi.

Başkan Gürlesin, “Bu proje önerisi bize geldiğinde geleceğimiz çocuklarımız için seve seve içinde yer alacağımızı belirttik. Bir evde huzursuzluk varsa, çocuklar ile ebeveynler arasında bir iletişim eksikliği varsa yaşanan olumsuzluk hem o aileye hem de çevresine olumsuz yansıyor. Verilecek eğitim seminerleriyle inşallah anne-babalarımız, ne yapacağını, aile içinde hangi yolu izleyeceğini ve çocuğunu en iyi şekilde geleceğe nasıl hazırlayacağının bilgilerine sahip olacak. Aile içindeki huzur, mutluluk, çocuğumuzun eğitim hayatına yansıyacak. 50 okulumuzda 10 bin velimize ulaşacak eğitim seminerlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EĞİTİM SEMİNERLERİ HAYIRLI OLSUN
Eğitim seminerleriyle bilginin velilerle bulaşacağını belirten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ise, “Çocuklarımızı hem aile ortamında hem de okul ortamında geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, hepimizin başlıca görevleri arasında. Bilgi iyi bir bilgiyse, söylenenler güzel şeyler ise bizim hayatımıza önemli bir mana katacaktır. Huzurlu Yuva=Hayata Hazır Öğrenci Projemiz ile hem ailelerimizin yaşam kalitesi artacak, hem de ailenin çocuklarıyla ilişkilerine olumlu yansıyacak. Binlerce velimize ulaşacak projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından “Huzurlu Yuva=Hayata Hazır Öğrenci” projesinin protokolü imzalandı. Protokol töreni sonrasında ilk eğitim, Hüsamettin Kulaklı İlkokulu öğrenci velilerine verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu