REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de horoz heykelinin ayağı kırıldı

Pamukkale’de horoz heykelinin ayağı kırıldı

Pamukkale’de, Antik Havuz önündeki horoz heykelinin ayağı fotoğraf çektiren turistler tarafından kırıldı. Müze Müdürlüğü, horoz heykelini yerinden söküp, tamiratı yaptırdıktan sonra tekrar yerine monte ettirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2015 Perşembe, 16:07

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Antik Havuz ile travertenler arasındaki yolda bulunan horoz heykeli, yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Aynı zamanda Denizli’de de simgesi olan yaklaşık 2 metre boyundaki horoz heykelinin fotoğrafını da çeken turistler, sosyal paylaşım sitelerinde çektikleri horoz heykeli fotoğrafını paylaşarak Pamukkale’nin dünyaya tanıtımını sağlıyor.

Üzerine çıkıp fotoğraf çektirmek isteyen turistler, horozun ayağının kırılmasına neden oldu. Ayağındaki kırık nedeniyle kötü görüntü yaratan horoz heykeli Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinden sökülerek bakıma alındı.

Tamiratı tamamlanan horoz heykeli, işçiler tarafından dikileceği yere getirilip bırakıldı. Yaklaşık 3 saat yerde kalan horoz heykelini gören bazı turistlerde fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Horoz heykelinin daha sonra işçiler tarafından bulunduğu yere tekrar takıldığı öğrenildi.

Denizli Müze Müdürü Hüseyin Baysal, horoz heykelinin ayağının kırıldığını, bu nedenle bakıma aldıklarını ve tamiratının bitmesinin ardından tekrar yerine takıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık