REKLAMI GEÇ

PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi için 1 milyon lira

PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi için 1 milyon lira

Pamukkale Belediye Meclisi Ocak dönemi toplantılarının 3. birleşimi yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Maliye Bakanlığı’ndan gelen 1 milyon lirayı PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi’nin kısa sürede tamamlanabilmesi için aktardıklarını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2017 Perşembe, 19:08

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ocak dönemi 3. birleşimi Hüseyin Gürlesin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Gürlesin, gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyelerini bilgilendirdi. 2014 yılında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla temeli atılan ve hala inşaatı devam eden PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi için alınan kararı açıklayan Gürlesin, “Külliyenin inşaatının bitmesi için Maliye’den gelecek kaynağı aktarma kararı almıştık. Maliye Bakanlığı’ndan gelen 1 milyon lirayı emanete gönderdik. Gönderilen para külliyenin inşaatında kullanılacak. Kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Ardından İzmir Adliyesi’nin C kapısının önünde meydana gelen terör saldırısını kınayan Gürlesin, şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Meclis üyeleri ölüm yolu olarak adlandırılan Cankurtaran Yolu’nda yapılacak çalışmayı değerlendirdi. Başkan Gürlesin, “Cankurtaran’da bulunan kavşak ile ilgili daha önce yaptığımız bir çalışma vardı. Ancak bunda eksiklik gördük ve durdurduk. Şimdi daha ayrıntılı bir plan üzerinde duruyoruz. Karayolları ile birlikte bu yoldaki tehlikenin ortadan kaldırılmasının formüllerini arıyoruz. Çalışma kısa süre içinde yapılacak” dedi.

Ayrıca, Cankurtaran bölgesinde seyrek yoğunluklu konut yerleri olarak belirlenen alanlarda bina yüksekliklerinin 2 kat olarak sınırlandırılması kararı alındı.

Cankurtaran Yolu’nda ticaret alanı olarak kullanılacak bölgeler belirlendi, ticari dağınıklık ortadan kaldırıldı.

Yorumlar

eray yazar   -  Bağlantı 5 Ocak 2017, 19:28

kaynagi oraya aktaracaginiza tarlaya donen sehir ici yollari, sokaklari duzeltin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu