REKLAMI GEÇ

Şantiyeye tepki gösterip yol kapattılar

Şantiyeye tepki gösterip yol kapattılar

Aktepe Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinden çıkan duman ile kokudan rahatsız oldukları gerekçesiyle; şantiyeye giden yolu ulaşıma kapatarak kamyonların geçişine izin vermedi. Şantiyenin başka yere taşınmasını isteyen vatandaşları, polis güçlükle ikna etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 09:55

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Aktepe Mahallesi’ndeki asfalt şantiyesinin çevresinde bulunan evlerde oturanlar, yolu kapatarak eylem yaptı. Şantiyeye ulaşımı sağlayan 2413 sokağa sandalye koyan bir grup kadın ve çocuklar kamyonların giriş ve çıkışına izin vermedi. Bunun üzerine kamyon şoförleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine sokağa gelen polis, kadınları ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

ic-1

Asfalt şantiyesinden çıkan duman ve kokudan dolayı rahatsız olduklarını belirten mahalle halkı, kamyonların da sokaktan hızlı geçtiği için özellikle çocukların tehlike altında olduğunu söyledi. Mahalle sakinleri, belediye yetkililerinden şantiyenin kaldırılması için söz aldıklarını, ancak verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi.
Yolu kapatanlardan 60 yaşındaki Rukiye Sinek, “Şantiyeye giriş çıkış yapan kamyonlar yüzünden çamaşırlarımız kirleniyor. Temizlik bile yapamıyoruz. Toz ve dumandan bıktık artık. Şantiye kaldırılsın” dedi.

ic-2

70 yaşındaki Mustafa Poyraz, “Şantiyenin kaldırılması için daha önce söz verdiler ancak tutmadılar. Burası zehir saçıyor, tozdan dumandan rahatsız oluyoruz. Pencere bile açamaz hale geldik. Kamyonlar yüzünden çocuklarımız kaza atlatıyor” diye konuştu. Yaklaşık iki saat yolu kapatıp kamyonların geçişine izin vermeyen mahalle halkı güçlükle ikna edilebildi. Topluluk dağılıp eve döndü. Grup içinden seçilen beş kişi, dertlerini anlatmak üzere vali yardımcısına götürüldü.

Yorumlar

mehmet şimşek   -  Bağlantı 15 Mayıs 2015, 17:30

BİZİM EVİMİZİN TAPULARI “HİSSELİ TAPU” MART SEÇİMLERİNDEN ÖNCE SAYIN BELEDİYE BAŞKANI OY İSTEMEYE GELDİĞİNDE BİZE OYLARI VERİN HEM BU ŞANTİYEYİ KALDIRALIM HEM DE TAPULARINIZI VERELİM DEMİŞLERDİ AMA HİÇBİRİ OLMADI AMA MERAK ETMESİNLER 7 HAZİRANGELİYOR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu