REKLAMI GEÇ

Şehit Er Orhan Aktaş’ın adı spor alanına verilecek

Şehit Er Orhan Aktaş’ın adı spor alanına verilecek

Şehit Babası Ali Aktaş, nisan ayında Pamukkale Belediyesi’ne dilekçe ile başvurarak 1999 yılında vatani görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden oğlu Şehit Orhan Aktaş’ın isminin Fatih Mahallesi’nde bir sokak veya parka verilerek yaşatılmasını istemişti. Aktaş’ın talebi Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Şehit Er Orhan Aktaş’ın ismi, Deliktaş Mahallesi’nde Spor Alanı ve Parkta yaşayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2015 Salı, 19:44

Pamukkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının 3. Birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Ali Aktaş’ın Pamukkale Belediye Başkanlığı’na verdiği, oğlu vatani görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit düşen Orhan Aktaş’ın isminin Fatih Mahallesi’nde bir sokağa ve parka verilmesi ile ilgili talebi görüşüldü.

İdari ve İşler Komisyonu’nun 1999 yılında vatani görevini yaparken şehit düşen Orhan Ataş’ın adının yaşatılması için Pamukkale İlçesi Deliktaş Mahallesi 2010,2031/3,2031/7 Nolu sokakların arasında kalan , imar planında Spor Alanı olarak belirtilen yere ‘Şehit Hava Piyade Er Orhan Aktaş isminin verilmesi yönündeki raporu Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

AÇILIŞI YAPILACAK 
Meclise başkanlık eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, komisyon raporunda belirtilen alanın Şehit Hava Piyade Er Orhan Aktaş Spor Alanı ve Parkı’n içerisinde bulunan halı sahanın açılışının 11 Haziran Perşembe günü yapılacağını söyledi ve tüm meclis üyelerini devam etti. 

BABA İSYAN ETMİŞTİ
Şehit Babası Ali Aktaş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Asri Mezarlık’ta yapılan törende, “Herkesi şehit saydınız, benim oğlum şehit sayılmıyor” diyerek protesto etmesiyle gündeme gelmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu