REKLAMI GEÇ

Tartı ve kantar kontrolleri Pamukkale’de

Tartı ve kantar kontrolleri Pamukkale’de

Daha önce Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen ölçü ve tartı aletlerini muayene, kontrol damgalama ve bandrol işlemlerinin Pamukkale Belediyesi tarafından yürütülmesi Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li üyeler bu hizmetin ücretsiz verilmesini istedi, ancak kabul görmedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 19:26

Pamukkale Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Pamukkale Belediyesi’ne 7 yeni araç alımı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin, Pazar yeri denetimlerinde kullanılmak üzere 5 kamyonet ile kazı ve yükleme işlemlerinde kullanılmak üzere 2 Beko-Loder alınması ile ilgili açıklama yapan Başkan Hüseyin Gürlesin, pazar yeri denetimlerinin daha hızlı yapılabilmesi için araca ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ayrıca, kazı ve yükleme işlerinde kullanılan loderlerin hurdaya çıktığını, kullanılmaza hale geldiği için yenilenmesi gerektiğini söyledi.

EMİR VE YASAKLARIN GÖRÜŞÜLMESİ ERTELENDİ
Pamukkale Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğindeki değişikli ile ilgili İdari ve Diğer İşler Komisyonu raporu, bir sonraki birleşime ertelendi. 61 maddeden oluşan emir ve yasaklar yönetmeliğine yeni maddeler eklenerek 128’e çıkarıldığının vurgulandığı komisyon raporunun meclis üyelerinin incelemesi için, oy birliği ile Mart ayı toplantılarının 3. birleşiminde görüşülmesine karar verildi.

MERKEZEFENDİ BIRAKTI PAMUKKALE SAHİPLENDİ
Daha önce Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen ölçü ve tartı aletlerinin muayene kontrol damgalama ve bandrol işlemlerinin Pamukkale Belediyesi tarafından yürütülmesi, Meclis’te oy çokluğu ile kabul edilirken, muhalefet üyeleri kendi aralarında çelişkiye düştü. CHP’li bazı üyeler ile MHP’li üyeler, bu işlemlerin belediye tarafından ücretsiz verilmesini gerektiğini belirterek ret oyu verirken, MHP’li bazı üyeler çekimser oy kullandı. CHP’li üyelerden bazıları ise karara evet oyu kullandı.

Başkan Gürlesin, “Bu hizmetin daha önce kim tarafından verildiği önemli değil. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. Bu hizmetin maddi getirisinde değiliz, bizim için manevi değeri önemli” diyerek, eleştirile cevap verdi.

ÜCRET TARİFELERİ YENİDEN BELİRLENDİ
Meclis’te oy çokluğu ile kabul edilen maddeye göre, ölçü ve tartı aletlerinin muayene ücretleri yeniden belirlendi. Buna göre; tartı ağırlıklarının her birinden 1,5 lira, uzunluk ölçülerinin her birinden 1,5 lira, akıcı ve kuru daneli maddelerin hacim ölçülerinin her birinden 3 lira, el terazilerinden 6 lira, normal masa terazilerinden 9 lira, otomatik terazilerden 12 lira, elektronik terazilerden 15 lira, kantar ve basküllerden 25 lira alınacak.

Ayrıca, muayene hizmet bedeli olarak 10 lira, standartlara aykırı olan tartı aletlerinin sevki için 20 lira, tartı aletlerinde bulunması gereken bandrol bedeli olarak 20 lira ve özel talep olması halinde personel harcırahı olarak 50 lira ücret belirlendi. Belirlenen tarifeler 2 yıl geçerli olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu