REKLAMI GEÇ

Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Engelliler Günü’ne katılan protokol üyeleri tekerlekli sandalyede basketbol oynadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2016 Cumartesi, 16:43

Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Hasan Güngör Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Dünya Engelliler Günü etkinliğine Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, engelli derneklerinin üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

denizli-pamukkale-belediyesi-tekerlekli-sandalyelerle-basketbol-oynadilar-3

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, etkinliği başlatırken yaptığı konuşmada, engellilere yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini, aynı zamanda belediye meclisinde 3 engelli üyenin görev aldığını söyledi.

Engellilerden gelen talepleri imkanları ölçüsünde karşılamanın gayreti içinde olduklarını kaydeden Gürlesin, “Akülü ya da manuel tekerlekli sandalye başta olmak üzere, hasta yatağı, baston, kol saati ve benzeri ihtiyaçları karşıladık, talep oldukça da yine yardım ediyoruz. Biz Pamukkale Belediyesi olarak kurulduğumuz yıldan bu yana her yıl mutlaka engelliler günü etkinliği yapıyoruz. Amacımız engelliler konusunda farkındalık oluşturmak. Bugün bunu başardığımızı da görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü ise, devlet ve belediye kurumlarının her zaman engellilerin yanında yer aldığını, engellilere yönelik eğitimler düzenlendiğini, engelli çocuklara da okullarda eğitimler verildiğini belirtti.

Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi ve Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu da, bugüne kadar yapılan çalışmalara teşekkür ederek, engelliler için daha iyi şartların oluşturulması için hassasiyet gösterilmesini istedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, engellilere yönelik çalışmalara değinerek, “Eskiden engellilerimiz hayata katılamıyordu. Ancak hem maddi hem de manevi desteklerle artık engelli vatandaşlarımız hayata katılıp, çalışıp kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. Engelliler için önemli işlere imza atan Pamukkale Belediyesi’ni bu etkinliği için kutluyorum” diye konuştu.

denizli-pamukkale-belediyesi-tekerlekli-sandalyelerle-basketbol-oynadilar-2

Konuşmaların ardından Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu müzik dinletisi, Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri sema gösterisi sundu. Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin goalball maçının ardından, engelli milli okçuların yaptıkları atışlar ilgiyle izlendi. Başarılı engelli sporcular ile engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, baston, saat ve hediyeler protokol mensupları tarafından verildi.

denizli-pamukkale-belediyesi-tekerlekli-sandalyelerle-basketbol-oynadilar-1

Programın sonunda Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile diğer protokol üyeleri, Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile gösteri maçı yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık