REKLAMI GEÇ

Ütülü pantolon ve beyaz gömlekle maça çıktılar

Ütülü pantolon ve beyaz gömlekle maça çıktılar

Başkan ve milletvekilleri, ütülü pantolan ve beyaz gömlekle basketbol maçına çıktı. Tekerlekli sandalyeye oturup, engelli sporcularla basketbol oynayan başkanlar ve milletvekilleri, topu potaya atabilmek için epey ter döktü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2015 Cuma, 09:50

Pamukkale Belediyesi’nin Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik renkli geçti. Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Hasan Güngör Spor Salonu’ndaki etkinliğe AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve vatandaşlar katıldı.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-5

GÜRLESİN: HER ALANDA YANLARINDAYIZ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, etkinliği başlatırken yaptığı konuşmada, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yoktur. Hem engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve hem de dertlerine derman olmak adına Pamukkale Belediyesi olarak projeler geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği de ihtiyaç sahibi engellilerimizin de her zaman yanında olacağız. Dünya Engelliler Günü’nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyorum” dedi.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-3

BEYRU: ENGELLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK GÖREVİMİZ
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın, onların günlük yaşamda var olmalarını sağlamanın her kurum ve her bireyin görevi olduğunu, bu sorumluluğun tam olarak yerine getirilmesiyle engelli bireylerin başarılarını herkesin göreceğini söyledi.

ZOLAN: ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan, asıl engelin toplumdaki, zihinlerdeki engeli kaldırmak olduğunu, engelli vatandaşların toplumun içinde, şehir yaşamında, sosyal ve kültürel hayatta en iyi şekliyle yer almaları için Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve STK’lar ile el ele çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic

BASKETBOL OYNADILAR
Konuşmaların ardından Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın gösteri maçına çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de kıravat ve ceketlerini çıkarıp tekerlekli sandalyeye oturdu ve maç heyecanına ortak oldular. Ütülü pantolon ve beyaz gömlekleriyle maça çıkan başkan ve milletvekilleri, topu potaya atabilmek için epey ter döktü.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-6

HEDEFLERE TAM İSABET
Basket gösterilerinin ardından Denizlili Milli Okçular Murat Turan ve Abdullah Söylemez, salonda konulan hedefe oklarını birer birer gönderdiler. Attıkları oklarla hedefi 12’den vuran iki milli okçu, ayakta alkışlandı.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-2

İŞARET DİLİYLE KONSER VERDİLER
Denizli İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve gönüllülerinden oluşan koro da işaret diliyle mini konser verdi. İşaret diliyle senkronize bir şekilde şarkıları çeviren grubun konseri salonda bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-4

TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ
Pamukkale Belediyesi tekerlekli sandalye taleplerine de imkanları ölçüsünde karşılık vermeyi bu etkinlikte de sürdürdü. Bir engelli vatandaşa akülü, bir engelli vatandaşa manuel tekerlekli sandalye, iki görme engelliye konuşan saat ve baston verildi.

denizli-engelliler-gunu-osman-zolan-gurlesin-basketbol-maci-ic-1

GRUP S.M.S KONSERİYLE COŞTULAR
Pamukkale Belediyesi’nin Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlediği etkinlik, gitaristi engelli olan Grup S.M.S’in verdiği konser ile son buldu. Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte Grup S.M.S’in şarkılarına eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu