REKLAMI GEÇ

2 milyar dolarlık yatırım 2 dudağın arasında

2 milyar dolarlık yatırım 2 dudağın arasında

Sarayköy’de, Türk girişimcilerin, yabancı işadamlarıyla ortaklık kurup gerçekleştirmeyi planladığı 2 milyar dolarlık termal tedavi ve konaklama projeleri çöpe atılma tehlikesiyle karşı karşıya. “Denizli kaybetmemeli” diyen yatırımcılar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye “yanımızda yer alın, bize destek verin” çağrısında bulundu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2014 Perşembe, 11:32

Sarayköy’de, termal tedavi ve konaklamaya yönelik projelerini yabancı sermaye desteğiyle gerçekleştirmeyi arzulayan yatırımcılar, 1/1000 ölçekli planın 15 aydır onaylanmamasından şikayetçi. Planın,Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bekletildiği, onayın gecikmesinin enerji yatırımı için devreye giren Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin açacağı sıcak su ve diğer kuyular ile santral yerini plana işletmek istemesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

YATIRIM YAPACAKLAR
Bu durum, Bakanlar Kurulu’nun 4 Aralık 2006 tarih ve 2006/11354 sayılı kararıyla“Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edilen Tekke mahallesi ve çevresinde,termal tedavi ve konaklama tesisi kurmak için harekete geçen Denizli, İstanbul ve Ankaralı yatırımcılarda hayal kırıklığı yarattı.

Denizli’den Mustafa Şen, Ahmet Onaç, Vecdi Uysal, Dilbahar Kurthan, Tuncer Tunçbilek, Hasan Şen, Özkan Atik ve Tahir Korkmazcan, il dışından Nejat Tokcan (Hira Gayrimenkul), Büyük Ankara Oteli, Mesut Kutlu, (Kutlusan), Halil Gök (KTM Grup) ve Tatlıcı Holding, aylardır süren belirsizliğin bir an önce giderilmesini bekliyor.

BAKAN ZEYBEKCİ’YE ÇAĞRI
Denizli’yi termal turizm merkezi yapacak ve 30 bin kişiye istihdam olanağı yaratacak projelerin hayata geçirilmesinin önünde engel olarak bölgeye yapılması planlanan jeotermal enerji santralini gösteren yatırımcılar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye şöyle seslendi:

“Sözünü ettiğimiz alan Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildiğinde çok sevinmiştik. Projelerimizi hazırladık, yabancı ortaklıklar için girişimlerde bulunduk. Suudi Arabistan, Dubai, Güney Kore ve Norveçliler ile görüşmelerimiz bir noktaya geldi. Ancak, enerji santrali kurulması için yapılan ihale ve devamında 1/1000’lik planın onaylanmaması süreci tıkayan gelişmeler. Buraya enerji santrali kurulması,2 milyar doları bulan yatırımdan vazgeçilmesi, projelerin yırtılıp atılması anlamındadır. Kaybeden de Denizli olacaktır. Böyle bir olumsuzluğun yaşanmaması için Bakanlar Kurulu’nda Denizli’nin haklarını savunacağına inandığımız Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin ilgi ve desteklerini bekliyoruz.”

Yorumlar

ali özkan   -  Bağlantı 29 Mayıs 2014, 19:53

Çok şükür iyiki Bakanimuz var böle durumlada ne yapardik, Saraykoyumuze zaten destek verecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı