REKLAMI GEÇ

4 ilçeye ortak çöp depolama tesisi kurulacak

4 ilçeye ortak çöp depolama tesisi kurulacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sarayköy’de dört ilçenin atıklarının depolanacağı ve ayrıştırılacağı “katı atık aktarma merkezi” yapacak. Burada Sarayköy, Buldan, Babadağ ve Güney’in atıkları toplanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2015 Çarşamba, 10:14

Denizli Büyükşehir Belediyesi, katı atıkların toplanması ve depolanması için ilçelerde de planlamalar yapıyor. Bu kapsamda ilk adım atıldı. Sarayköy’ün Köprübaşı Mahallesi yakınlarında 36 bin 500 metrekare alanda, dört ilçenin katı atıklarının depolanacağı bir tesis kurulacak.

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı rapor, mecliste görüşülerek karara bağlandı. Söz konusu alan, kamu yatırımı için tahsis edildi. Burada kurulacak katı atık aktarma merkezi ile Sarayköy, Buldan, Babadağ ve Güney ilçelerinin katı atıkları depolanacak. Geri dönüşümü mümkün atıkların da ayrıştırılması yapılacak.

Halen Sarayköy Belediyesi, toplanan çöpleri Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hacıeyüplü Mahallesi yakınlarındaki katı atık tesisine getirirken; Buldan, Güney ve Babadağ’ın çöpleri belediyelerce belirlenen noktalara bırakılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı