REKLAMI GEÇ

4 saatlik mücadelenin sonunda vatan sevgisi zirveye taşındı

4 saatlik mücadelenin sonunda vatan sevgisi zirveye taşındı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından Dağ Arama Kurtarma (DAK) ekibine teslim edilen dev Türk bayrağı, sisli havaya rağmen 4 saatlik tırmanışın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 2.300 metre yükseklikte dalgalandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 16:42

Sarayköy Belediyesi ve Dağ Arama Kurtarma (DAK) ekibinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle vatan sevgisi zirveye ulaştı. 28 Ekim günü Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından DAK ekibine teslim edilen dev Türk bayrağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yoğun sise rağmen 2.300 metre yükseklikte olan Babadağ’ın Kuzey Duvarı’nda açıldı.

Kötü hava koşullarına rağmen 2.300 metreye çıkan DAK ekibinin bu azim dolu gayretlerini anlatan DAK Başkanı Mustafa Etiman, “Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’tan teslim aldığımız şanlı Türk bayrağımızla yola koyulduk. Hava şartlarından dolayı oluşan sisten görüş mesafesi çok kısaydı. 4.5 saatlik yürüyüş rotasında yön duygusunu yitirmeden geçen bir zamandı” dedi.

Çadırları yağmur altında kurduklarını belirten Başkan Etiman, “4 gözle sabah olmasını beklendik ve nihayet yolculuk başladı. Kamp alanında komuta merkezdeki bekleyen görevli arkadaş yarım saat arayla telsizle sağlanan haberleşmede koordinat bilgilerini, bulunduğumuz hava şartlarını an be an kayıt altına alınarak zirveye ulaşıldı. Zirveye yaklaştıkça güney ve güney batı istikametinden gelen rüzgar hava sıcaklığı oldukça düşüyordu. Kuzey duvarına indikçe rüzgar arkamızda kaldı. Nihayet biraz ısınmaya başladık. Artik kararımızı vermiştik. Hiçbir yükseklik bizim bayrağımız için yeterli olamazdı. Türk bayrağımızı 2.300 metrede dağların, ovaların, akarsuların, düşmanlarımızın ve dostlarımızın görmesi ve hissetmesi için açtık” diye konuştu.

Şanlı Türk bayrağını emanet eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür eden Etiman, bu süreçte kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın en anlam etkinliklerinden birinin DAK ekibi ile düzenledikleri şanlı Türk bayrağının zirveye ulaşması olduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, “ Bayrağımıza neler yapsak yetersiz kalır. Çünkü bayrağımız uğruna nice yiğitler canını feda etti, analar evlatlarından vazgeçti. Milletimizin ölçülmeyecek kadar yüksek olan vatan sevgisiyle bayrağımız göklerden asla inmeyecek. DAK ekibimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düşmana inat Türk bayrağımızı zirvede dalgalandırdı. Sisli havada büyük bir cesaret ve azimle bu onurlu görevi yerine getiren tüm ekibimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı