REKLAMI GEÇ

81 ilin tanıtımı 24 Mayıs ilkokulundan yapıldı

81 ilin tanıtımı 24 Mayıs ilkokulundan yapıldı

Her ilden sadece bir okulun katıldığı “81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı projede Denizli’yi, Sarayköy’den 24 Mayıs İlkokulu temsil etti. Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömürle çalışan ilk ütüden, elektrik yokken kullanılan gaz lambasına kadar her şey vardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2017 Pazar, 10:03

Türkiye genelinde e-twinning kapsamında yürütülen “81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı proje çerçevesinde 81 ilden 81 okul ve öğretmenin katılımıyla yurdun yerel ürünlerinin tanıtıldığı afişler hazırlandı. Projeyi Denizli’de Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu temsil etti.

Sergiye, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan,  24 Mayıs İlkokul Müdürü Osman Alacan, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

81 şehrin afiş tasarımlarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından katılımcılar, öğrencilerin yerli malı haftası dolayısıyla hazırladıkları ürünleri inceledi. Daha sonra sergi salonunda 100 yılı aşkın kültürümüzde var olan ürünlerin yer aldığı sergi gezildi. Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömür ile çalışan ütü dikkatleri üzerine çekti. İkramlar ise yer sofrasında verildi.

24 Mayıs İlkokul Müdürü Osman Alacan, “Okulumuz sınıf öğretmeni Bihter Erbaş tarafından hazırlanan, ilimiz tanıtan afişi de 81 ilimizde yerini aldı. Projede Denizli afişini hazırlayan ve temsil eden okul olmak bizi gururlandırdı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a okulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özbaş, “Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu’nun proje için seçilmesi ve Denizli’yi temsil etmesi bizleri çok gururlandırdı. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde siz değerli eğitimcilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sarayköy’ümüzün adını eğitimde baş harflerle yazdıracağız” dedi.

“81 İL(İZ) HEPİMİZ BİRİZ” PROJESİ NEDİR?
‘81 İliz Hepimiz Biriz’ projesinin hedefleri arasında öğrenciler de yerli malı tüketiminin bilinçli olarak artırabilme, etkinlik esnasında yöresel ürünler ve markalar hakkında bilgi sahibi olmak, milli birlik ve beraberlik duygularını yaşatarak birlikte çalışmalara katılabilme, öğrencilerin genel kültür alanlarında araştırma yapabilme becerisini geliştirme, yaşadığı yörede üretilen ürünler hakkında bilgilerini görsel yolla anlatabilme ve eş güdümlü çalışabilme yer almaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı