REKLAMI GEÇ

Boşaltılan köylere dönüş başladı, soğutma işlemi sürüyor

Boşaltılan köylere dönüş başladı, soğutma işlemi sürüyor

Sarayköy’de dün çıkan ve 150 hektar alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alındı. Helikopterler yanan alana su taşımaya, karadan da arazözler tarafından yanan alanlara su sıkılarak soğutma işlemi sürüyor. Bu arada tedbir amaçlı boşaltılan mahallelerin sakinleri de evlerine dönmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 14:29

Osman Nuri BOYACI/SARAYKÖY(DHA)
Sarayköy’de dün saat 19.00 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 150 hektarlık alanda etkili olurken, kırsal Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. 2 yangın söndürme uçağı, 3 yangın söndürme helikopteri, 21 arazöz, 17 ilk müdahale aracı, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile mahalleli alevlere müdahale etti.

Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Isparta, Aydın ve Muğla’dan gelen orman ekipleri ile Denizli Büyükşehir ve Sarayköy İtfaiye Grubu da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında 2 itfaiye eri ile 1 orman işçisi yaralandı. Yaralılar, Denizli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Geniş bir alanda etkili olan yangında dün havanın kararmasıyla ile birlikte söndürme helikopter ve uçakları çalışmalara ara verdi. Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarına devam edildi. Alevler kısmen kontrol altına alındı.

GÜNÜN İLK IŞIKLARI İLE HAVADAN MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI
Yangının çıkış noktası olan Kabaağaç Köyü’nden halen dumanlar yükselirken, günün ilk ışıklarıyla birlikte 3 helikopter, 2 uçak yeniden çalışmalara başladı. Uçak ve helikopterler, lokal alevlenmelerin olduğu yerlere müdahalede bulunurken, bir yandan da soğutma çalışması yapılıyor.

Tekkeköy Mahallesi’nde oluşturulan koordinasyon biriminden de bilgisayar ve harita üzerinde yapılan çalışmalarla söndürme çalışmaları koordine edilirken, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, çalışmaları helikopterden havadan yönlendirdi.

EVLERİNE DÖNDÜLER
Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlerin küle çevirdiği ormanlık alanlardaki simsiyah görüntü ortaya çıkarken, tedbir amacıyla boşaltılan Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz mahallelerindeki geceyi bağ evleri ve yakınlarının yanında geçiren köylüler evlerine dönmeye başladı.

Tekkeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Azılı, “Dün akşam saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle büyüdü. Alevler mahallemizin yakınan kadar geldi. Tedbir amacıyla boşaltılan evlerimize bugün döndük. Söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlerin küle çevirdiği ormanlık alanlardaki simsiyah görüntü yürekleri dağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı