REKLAMI GEÇ

Çöplük kalkıyor ağaçlar geliyor

Çöplük kalkıyor ağaçlar geliyor

Sarayköy ilçesinde, uzun yıllar sağlıksız ortamda yapılan vahşi çöp depolama sistemine Denizli Büyükşehir Belediyesi son verdi. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden Sarayköy ilçesindeki çöp dağlarını rehabilite eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, sık sık çıkan yangın ile olası gaz patlamalarının da önüne geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 12:26

30 Mart’ın ardından statüsü değişen Denizli Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle de tüm kenti kucaklamaya başladı. Uzun yıllar çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri bulunan, bunun ortadan kaldırılması için ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a talepte bulunulan Sarayköy ilçesindeki vahşi çöp depolama sorunu giderildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gerali Mahallesi yakınındaki vahşi depolama sahasında bertaraf edilen, bu nedenle çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği için sık sık şikayet konusu olan Sarayköy ilçesinin çöpleriyle ilgili kısa süre önce bir çalışma başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan incelemede, çöplerin gelişigüzel, doğal ortamda vahşi depolama adı verilen sistemle bertaraf edildiği, bundan dolayı yangın, çöp suyunun yeraltı suyuna karışması, çöplerin etrafa dağılıp geniş bir alanı kirleterek görüntü ve çevre kirliliği oluşturması, kötü koku, başıboş hayvanlar, haşereler gibi sebeplerden dolayı çevre ve insan sağlığını büyük ölçüde tehdit ettiği tespit edildi.

YENİDEN DOĞAL YAŞAM
Bunun üzerine söz konusu çevresel kirliliğin ortadan kaldırılması için Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sarayköy-Babadağ Karayolu yakınlarındaki Kocadüz Mevkii’nde vahşi çöp depolama alanının rehabilitasyonu çalışması başlattı. Uzun yıllar o bölgede depolanan ve sık sık yangın çıkan alandaki Sarayköy’ün çöpleri artık Kumkısık’ta bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri bünyesinde yer alan düzenli depolama sahasında bertaraf edilmeye başlandı. Sarayköy ilçesindeki söz konusu bölgenin çevre ve insan sağlığını tehdit etmemesi için ise bir dizi işlem yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın kontrolünde yürütülen vahşi çöp depolama alanın rehabilitasyonu kapsamında, alanın üstü doğal malzeme (kil-toprak) ile kapatılıp, çöp gazının sıkışarak patlamanın engellenmesi için gaz kuyuları açıldı. Bu çalışmaların ardından ise alanda ağaçlandırma yapılarak çevrenin yeniden doğal yaşama kavuşturulacağı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin her noktasında yaşayan vatandaşların büyükşehirin tüm imkanlarından faydalanacağını vurgulayarak, çevre ve insan sağlığını tehdit eden Sarayköy ilçesindeki çöp sorunun sonlandırıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı