REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği Sarayköy’de

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği Sarayköy’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı gerçekleştirilen ve ilk olarak ilçelerde başlayan Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ’ın ardından Sarayköy’de gerçekleştirilen şenliğe katılarak çocukların eğlencesine ortak oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2017 Salı, 17:12

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği Babadağ ilçesinin ardından Sarayköy’de başladı. Sarayköy İlçe Stadı’nda gerçekleşen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve beraberindekiler katıldı. Animatörler eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklar, halat çekme ve çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarda birbirleriyle yarıştı.

Çocukların eğlencesine ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan halat çekme mücadelesine katıldı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği ilçelerde tamamlanmasının ardından kent merkezinde devam edecek.

SANAL DÜNYADAN GERÇEĞE
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan çocukları sanal dünyadan ayırarak gerçek dünyayla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Çocuklarımız burada çok mutlu, onları mutlu görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Amacımız çocuklarımızın burada arkadaşlıkları, dostlukları pekişsin; sanal dünyadan gerçek hayata dönsünler. Hayatın gerçek yönünü bilerek yaşasınlar ve halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarımızla buluşsunlar. İstiyoruz ki gelecek nesillere de bu oyunları aktarılabilsinler” dedi.

ANNE BABALARA UYARI
Anne babaları uyararak çocukları küçük yaşta sanal dünyaya mahkum etmemeleri gerektiğini belirten Başkan Zolan, şunları söyledi: “Küçücük yaştaki çocuklarımızın eline anı kurtarmak için cep telefonu vermememiz gerekiyor. 2- 3 yaşındaki çocuklarımızı sanal dünyayla buluşturduğumuzda beyni ona göre gelişiyor. İleride bu hatayı düzeltmek, onları sanal dünyadan koparmak daha zor oluyor. Çocuklarımız anne babaya ait olduğu kadar topluma da aittir. Benim tavsiyem çocuklarımızı güzel parklarımıza götürsünler, oralarda birçok oyun alanlarımız var. Orada gerçek dünyayla gerçek oyunlarla buluşsunlar.”

“ÇOCUKLARIMIZI SPOR ALANLARINA YÖNELTİN”
Bilgisayar ve teknolojinin çok önemli olduğunu ancak çocukların sadece bunlara bağlı kalmaması gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Çocuklarımız gerçek dünyanın olduğunu da unutmasın. Onların burada kuracağı dostluklar gelecekteki hayatlarında önemli olacaktır. Çocuklarımızı spor alanlarına yöneltin. Açtığımız spor kurslarına, sanat kurslarına mutlaka gelsinler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı