REKLAMI GEÇ

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş hizmetleri anlattı

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş hizmetleri anlattı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 yıl içinde ilçeye kazandırdıkları hizmetleri ve yapacakları yatırımları sivil toplum örgütleri ile düzenlenen toplantıda anlattı. Hayata geçirilen hizmetler ile ilçe siluetinin ortaya çıktığını ifade eden Özbaş, “Sarayköy Belediyesi’nde göreve geldiğimizde 8 milyonluk belediye bütçesini çalışmalarımız ile 25 milyona çıkardık. Yaptığımız hizmetlere dur durak bilmeden devam edeceğiz ve Sarayköy’ü hak ettiği hizmetler ile taçlandıracağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 11:04

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, sivil toplum örgütleri ile düzenlenen toplantıda 3 yıl boyunca ilçeye kazandırılan hizmetleri, yeni proje ve yatırımları anlattı.

“SÖZ VERDİĞİMİZ 84 PROJE’NİN ÇOĞUNU HAYATA GEÇİRDİK”
Sarayköy’e en güzel hizmetleri getirmek, vatandaşların sorunlarına çözüm olmak için 31 Mart 2014 yılında göreve başladıklarını belirten Başkan Özbaş, “Hummalı bir şekilde 84 proje ile vatandaşlarımızın önüne çıkmıştık. 70’e yakın projemizi hayata geçirdik. Kalan projelerimizin bazıları ihale aşamasında bazılarının da başlamak üzere olduğunu belirtmek isterim. 84 proje ile başlıyorsunuz ama ilçede eksik kalanları tamamlama çabası ile birlikte 84 proje 184 proje olabiliyor. Yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. İnanın var gücümüz ile özellikle köylerden mahalleye dönen yerlerimizde büyük bir gayret sarf ediyoruz. Gücümüzün yetmediği yerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, bizlerden desteklerini esirgemiyor” dedi.

“ÇALIŞMALAR İLÇENİN SİLUETİNİ ORTAYA ÇIKARDI”
Hayata geçirilen hizmetler sonrasında ilçede siluet oluştuğunu ifade eden Özbaş, “Her toplantıda not ettiğimiz birçok sorunun bir sonraki toplantıda çözüme kavuştuğunu görüyoruz. Hizmetler ilçemize güzel bir siluet kazandırdı. Burada bir şehrin olduğunu kanıtlayan çalışmalarımız oldu” diye konuştu.

“İLÇE HİZMETLERLE TAÇLANDIRILIYOR”
Hizmet vermeye başladıkları günden itibaren 620 bin m2 taş döşediklerini açıklayan Başkan Özbaş, “İlçemizi 160 m2 bordür, 25 km. oluktaşı, 7 km sıcak asfalt ile taçlandırıyoruz. Bunların birçoğu köyden kasabaya dönüşen yerlerimizdir. Bu hizmetlerimizin hiçbirinde vatandaşlarımızdan para almadık. Önceki dönemden kalan borçları ya ödüyoruz ya da yapılandırdık” dedi.

“14 PARK KAZANDIRILDI”
İlçeye 14 yeni park kazandırdıklarını ifade eden Özbaş, “Hizmet verdiğimiz süreç içerisinde 14 yeni parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Birçok yerlerde park yapımına devam ediyoruz. Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki parklarımızı yeniliyoruz. Sığma Belediyesinin olduğu alandaki yerimize yapacağımız meydan düzenlemesi ile yeni bir park turizm yolunda kazandırılmış olacak. 32 mahallemizdeki parklarımıza gençlerimiz ve bayanlarımız için de fitnes aletlerimizi koyduk” dedi.

“ÖLMÜŞLERİNE SAYGI GÖSTERMEYEN TOPLUM İYİ BİR TOPLUM DEĞİLDİR”
Tüm mezarlıklarda yenilime çalışmalarının yapıldığını ifade eden Özbaş, “Mezarlıklarımız hem Büyükşehir Belediyemizin hem de belediyemizin uhdesinde düzenlemesi yapılıyor. Sarayköy mezarlığımız gibi birçok mahallemizde bulunan mezarlıklar yol çalışması ile taçlandırıldı.
Geçmişine, ölmüşlerine saygı göstermeyen toplum iyi bir toplum değildir diyoruz. Biz de üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“DENİZLİ’DEKİ EN BÜYÜK PAZARYERLERİNDEN BİRİ OLACAK”
İlçedeki birçok mahalleyi kapalı pazaryerine kavuşturduklarını belirten Başkan Özbaş, “Yapılan pazaryerlerinin ardından yenileri için çalışma başlattık. Sarayköy’ü geleceğe taşıyan projelerimizi de hayata geçireceğiz. Bu projelerden biri olan yapımına başladığımız modern kapalı pazaryerimiz en geç ağustos ayına kadar hizmete girecek. Denizli’nin en büyük pazaryerlerinden biri olacak” dedi.

Eğitime desteklerinin her zaman devam edeceğini ifade eden Başkan Özbaş, “Sarayköy’de tüm okullarımıza fiziki boya, badana, bahçe ve peyzaj düzenlemesi, bilgisayar, kamera gibi birçok alanda destek veriyoruz. Servislerimiz ile öğrencilerimizin taşınmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

“SARAKÖY’ÜN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR”
Sarayköy’ün en büyük sorundan biri olan alt yapı için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Özbaş, “Sarayköy’ün en büyük sorunu alt yapı ile suların kesilmesiydi. Alt yapıda bulunan 40-50 yıllık hatlar bizim kucağımızda bulduğumuz bir sorun ama biz göreve geldiğimiz günden bu yana geçmişi kötülemedik, ağlamadık sızlamadık. Sadece çözüm ürettik. Alt yapı çalışmaları 36 milyon liraya mal olacak. İçme suyu, kanalizasyon yani tüm alt yapı değişecek. 2017 yılı içinde bu alt yapıyı kazanacağız. Çünkü alt yapıya girmek büyük bir risk ama biz kaybetsek bile önemli değil, şehrimiz kazasın” dedi.

“3 YILDA BELEDİYE BÜTÇE 25 MİLYON LİRA OLDU”
Sarayköy Belediyesi’nde göreve geldiklerinde 8 milyon liralık belediye bütçesini kullandıklarını, bunu 25 milyona çıkardıklarını anlatan Özbaş, “Şimdi sadece pazaryerimizi 5 milyon liraya yaptırıyoruz. Alt yapı ise 36 milyon. Biz kaybetmeye hazırız; yeter ki şehrimiz kazansın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı