REKLAMI GEÇ

Onlar, “Nerde o eski Ramazanlar” demiyor

Onlar, “Nerde o eski Ramazanlar” demiyor

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, ilçe halkına eski Ramazan’ların tadını yaşatıyor. Ramazan ayı boyunca tüm mahalleleri gezecek olan tiyatro kulübü geleneksel türk tiyatrosu orta oyunlarını sahneleyecek. İlçe halkı tiyatroya eskiden olduğu gibi davul ve manilerle tellal tarafından davet ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 14:16

İlçe halkına eski Ramazan’ın tadını yaşatacak olan Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün ilk durağı Acısu Mahallesi oldu. Tellallar Mert Yangöz ve Hürkan Batın Dönmez tiyatro duyurusunu maniler ve davul ile yaptı, mahalle sakinlerini ilk adımda geçmişe götürdü.

Saat 21.00’de başlayan oyunda sadece sahne dizaynı değil, seyircileri de düşünen Sarayköy Belediyesi etkinliğe katılan çocuklara pamuk şeker ve Osmanlı macunu dağıttı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve mahalle sakinlerinin katıldığı Sarayköy Belediye Ramazan eğlenceleri etkinliğinde Aşuk ile Maşuk, Kanlı Nigar, Bir Evlilik Düeti ve ZamSalak sahnelendi. Seyircileri kahkahaya boğan tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Oyun sonunda vatandaşlara seslenen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköylü gençlerimiz ile Hakkı Hocamızın önderliğinde tiyatro kulübü oluşturduk. Daha önce tiyatro yapmıştık, oynamıştık. Ancak tiyatro kulübümüz Ramazan eğlencesi olarak ilk defa sahne alıyor. Ben de onlar kadar heyecanlıydım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Özbaş, çocuklara pamuk şeker dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı