REKLAMI GEÇ

Sarayköy türkülerini dinleyecekler

Sarayköy türkülerini dinleyecekler

Sarayköy Belediyesi, Sarayköy yöresine ait 8 türküyü Halk müziği sanatçısı Makbule Kaya’ya yeniden derletti. Ege’nin sevilen sanatçısı Makbule Kaya’nın seslendiği ve 8 türküden oluşan CD’ler 5 bin kişiye dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2017 Perşembe, 13:13

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın girişimleriyle bir süre önce Sarayköylü sanatçı Şükrü Demirci’ye ait türküler yeniden derlendi. Notalara dökülen türküleri ise, ünlü Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya’da seslendirdi.

Makbule Kaya’nın seslendiği 8 türkü, ‘Bal Oğlan’, ‘Salına Salına Girmiş Gelinim’, ‘Hamamın Gubbeleri’, ‘Sarayköy Zeybeği’, ‘Çayırda Geze Geze’ ‘Yeşil Giy Yeşil Kuşan’, ‘Ben Bir Yeşil Fenerim’, ‘Siyah Makarada İpliğim’ ve ‘Sarayköy Zeybeği’ CD’lere aktarıldı. 5 bin CD Sarayköy halkına dağıtıldı.

Başkan Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak bu önemli mirasımızı korumak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Sarayköy Türküleri albümünü vatandaşlarımız ile buluşturduk. Kültürümüze ve tarihimize sahip çıktık. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya’nın seslendirdiği Sarayköy türkülerini artık yeni nesil de dinlemeye başladı” dedi.

Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD’nin yanında vatandaşlara Sarayköy’ün Milli Mücadele’deki yerini konu alan Emin Aslan Tokat’ın “Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım” kitabı da dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı