REKLAMI GEÇ

Şampiyonlar arenada heyacan fırtınası estirdi

Şampiyonlar arenada heyacan fırtınası estirdi

Deve güreşlerinde Ege, Akdeniz ve Marmara’nın kalbi Denizli’de attı. Bu bölgelerin şampiyon develeri, Sarayköy’ün doğal arenasında güreşti. 130 devenin güreşleri, bu organizasyon için ilçeye akın eden binlerce kişi tarafından heyecanlı izlendi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2016 Pazar, 14:32

Bu yıl 32’ncisi düzenlenen Sarayköy Deve Güreşleri, ilçenin doğal arenası Demirci Deresi mevkisinde yapıldı. Ege, Akdeniz ve Marmara’dan şampiyon develerin katıldığı güreşler, tam bir festival havasında geçti.

BİNLER SARAYKÖY’E AKIN ETTİ
Sarayköylülerin merakla beklediği deve güreşleri için kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerden de binlerce kişi ilçeye geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren teraslara park edilen traktör römorkları ve kamyonetlerin kasasında mangal yakan konuklar, piknik keyfi ile deve güreşlerinin heyecanını bir arada yaşadı.

DEVE GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR’I
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, güreşlerin başlamasından önce yaptığı konuşmada, “Bugün Ege’nin, Akdeniz’in, Marmara’nın kalbi Sarayköy’de atıyor. Doğal teraslı alan, deve güreşleri için özel yapılmış bir arenadan farksız. Bu güreşleri izlemek için ilçemize gelen konuklarımızla bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Sarayköy, deve güreşlerinin Kırkpınar’ıdır. Böyle bir organizasyonun ev sahibi olmaktan dolayı gururluyuz. Aydın, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Denizli’den aramıza katılan dostlarla kaynaşmanın, birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

ŞAMPİYONLAR NEFES KESTİ
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve yapılan duanın ardından güreşler start aldı. Arenaya çıkan şampiyon develerin kazanmak için verdiği kıyasıya mücadeleyi alanı dolduranlar, nefeslerini tutarak izledi.

denizli-saraykoy-geleneksel-deve-guresi-İC

Yorumlar

Dennis   -  Bağlantı 11 Ocak 2016, 01:44

Bir denizli’li olarak hayvanları boğuşturtmaktan , onları eşyamız gibi kullanmaktan vazgecmiyoruz.
Aynı tas aynı hamam ile devam eden bu geleneği sürdürmek hem hayvanlara acı veriyor hem de bizim ne kadar geri kafalı olduğumuzu kanıtlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı