REKLAMI GEÇ

Sarayköy deve güreşlerine hazır

Sarayköy deve güreşlerine hazır

Heyecanlı ve çekişmeli güreşleri ile Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonlarından birisine ev sahipliği yapan Sarayköy, 8 Ocak pazar günü gerçekleştirilecek 33. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne hazırlanıyor. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, şölene girişlerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2017 Salı, 17:27

Sarayköylü devecilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, deve güreşlerinin kültürün çok önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Yüzyıllardır süregelen bu geleneğimizi hem canlı tutmak hem de gelecek nesillere taşımak için ilçemizdeki tüm devecilerimizle birlikte büyük çaba harcıyoruz. Yerli ve yabancı binlerce turistin katıldığı Sarayköy Deve Güreşleri Festivali de bölgemizin en büyük organizasyonlarından bir tanesidir. Doğal bir tribün şeklinde olan arenamız, her açıdan Türkiye’nin en güzel sahalarındandır” dedi.

SARAYKÖY DEVE GÜREŞLERİNE GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK
Bu yıl ki deve güreşleri için önemli bir karar aldıklarını belirten Başkan Özbaş, “Ülke olarak çok üzüldüğümüz, acı duyduğumuz olaylar yaşadık. Vatanımız için nöbet bekleyen askerlerimizden ve polislerimizden, masum vatandaşlarımızdan şehitler verdik. Ben öncelikle tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu üzücü olayların ardından bizlerde önemli bir karar aldık. Hem birliğimizi ve beraberliğimizi tüm dünyaya haykırmak hem de bu önemli kültür mirasını daha fazla kişiye ulaştırmak amacıyla deve güreşlerini ücretsiz yapma kararı aldık” dedi.

Tüm vatandaşları Sarayköy Deve Güreşi’ne davet eden Başkan Özbaş, “Deve güreşleri festivalimizin kusursuz geçmesi için çalışan tüm devecilerimize ve belediye personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm güreş severleri, tüm vatandaşlarımızı Sarayköy Arenası’na davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı