REKLAMI GEÇ

Vali Karahan Sarayköy’de

Vali Karahan Sarayköy’de

Vali Hasan Karahan, Sarayköy’de bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2017 Perşembe, 14:24

Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Karahan, ilçenin genel durumu, kamu yatırımları ve projeler hakkında bilgiler aldı.

Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından ilçede yaptırılan ve inşaatı devam eden Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Karahan, daha sonra Sarayköy Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret etti, sınıfları gezdi, öğrencilerle buluştu.

Vali Karahan Sarayköy ziyaretinde son olarak Jeotermal Enerji Santralini ziyaret etti. Buradaki yetkililerden enerji üretimi ve santral sahası hakkında bilgiler alan Vali Karahan, jeotermal enerjinin önemine dikkat çekti.

Jeotermalin, sağlık başta olmak üzere enerji üretimi, tarım gibi önemli alanlarda değerlendirildiğini belirten Karahan, “Denizli zengin jeotermal kaynakları ile ülkemizde önemli bir yere sahip. Allah’ın bir mucizesi olan bu kaynağı İlimizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağlık alanında termal tedavi için yurtiçi ve yurtdışından birçok kişi her yıl İlimize geliyor. Tarım alanında seralarda üretime katkı sağlıyor. Ayrıca; elektrik enerjisinin üretildiği bu tür tesislerimizin ülke ekonomisine verdiği katkı da çok önemli. Burada önemli miktarda konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek üretim yapılıyor. Zengin jeotermal kaynağımızın kullanıldığı tüm bu üretim ve kullanım alanları ülke ekonomimize önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı