REKLAMI GEÇ

“Enkaz edebiyatı doğru değil” dedi ama…

“Enkaz edebiyatı doğru değil” dedi ama…

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 40,08 oyla belediye başkanlığını kazanan AK Partili Ahmet Necati Özbaş, “Enkaz edebiyatı yapmak doğru değil” dedi ama yapmadan da edemedi. Özbaş, “Hem hizmet, hem bina hem de araç gereç anlamında sıkıntılı belediye devraldık” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2014 Pazartesi, 10:14

Sarayköy Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Necati Özbaş, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ilk röportajını denizlihaber.com’a verdi. Özbaş, “Seçilen başkanlar enkaz edebiyatı yapar. Bunları yapmak doğru değil. Zaten Sarayköylüler bunları bildikleri için bu görevi bize verdiler” diyerek diğer belediye başkanları gibi enkaz edebiyatı yapmayacağını belirtti ama nasıl bir belediye devraldığını da şu sözlerle açıkladı:
“İyi belediye almadık. Ne hizmet anlayışı anlamında, ne hizmet binaları anlamında, ne de araç gereç anlamında. Büyük sıkıntıları olan bir belediye aldık. Ama şimdi bizim için ağlama zamanı değil, çözüm üretme zamanı. Teşhisi koyup çözümü üreteceğiz.”

“6 MİLYON BORÇ KALDI”
Büyükşehir Yasası ile Sarayköy’ün mahallesi olan 4 belde ve 21 köyden belediyeye 6 milyon TL borç kaldığını vurgulayan Belediye Başkanı Özbaş, yaklaşık 1.5 milyon TL su bedeli alacaklarının da DESKİ’ye devredildiğini açıkladı.

“KÖYLERE ULAŞIM HİZMETİ VERİYORUZ”
Mazbatasını alarak göreve başladığında ilk icraatının ilçenin mahallesi olan 16 köye ulaşım hizmeti vermek olduğunu söyleyen Özbaş, Denizli-Sarayköy arası ulaşımda da sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. Trafik Komisyonu ile birlikte bu sorunu da çözeceklerini belirten Özbaş, çevre düzenlemesi, park ve bahçelerin bakımı, temizlik, fen işleri anlamında çalışmaları aksatmadan yerine getirdiklerini vurguladı.

“OLMASI GEREKEN YERDE PERSONEL YOK”
Sarayköy Belediyesi’nin norm kadro açığının bulunduğunu, ancak bazı birimlerde de personel fazlası olduğunu söyleyen Başkan Özbaş, “Etkin ve yetkili personel konusunda sıkıntımız var. Fazla personel olması gereken yerde personel yok, olmaması gereken yerde çok. Temizlik işlerinde personel sıkıntısı var. Ancak büro işlerinde görevli çok fazla elemanımız var. İleriki dönemlerde norm kadro dikkate alınarak yeni bir düzenleme yapılacak. Sarayköy’ü ayağa kaldırıp hizmet anlamında etkin ve yetkin bir sistem oturtmamız gerekiyor. Müdüründen temizlik işçisine kadar hizmet anlayışı mantığını oluşturmamız gerek. Bunun içinde öncelikle Başkan olarak benim disiplini sağlamam gerekiyor” diye konuştu.

ÜCRETSİZ KONTEYNIR VERECEK FİRMA ARANIYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile park ve bahçelerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, yol ve refüj ayrışmalarının planları yapılarak çalışmalara başlanması gerektiğini belirten Özbaş, Sarayköy’ün ilk ve öncelikli ihtiyacının oto santral garajı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sarayköy’e yapılması planlanan yüksekokul inşaatına da bir an önce başlanması gerektiğini söyleyen Özbaş, tüm köylere temizlik hizmeti vermeleri için acilen ücretsiz konteynır desteği verecek yardımsever bir firma aradıklarını duyurdu.

İŞ İÇİN GELİYORLAR
Yaklaşık 20 gün önce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ahmet Necati Özbaş, tebrikleri kabul edip istek ve şikayetleri dinliyor. Vatandaşların belediyeye daha çok hizmetlerden daha fazla yararlanma isteği ve iş talebi için geldiklerini belirten Özbaş, her istek ve şikayeti tek tek not alıp ilgilenmeye çalıştığını vurguladı.

Yorumlar

ayhan uçar   -  Bağlantı 8 Mayıs 2014, 14:23

başkan
allah kolaylık versin,
işniz kolay değil.

ibrahim ay   -  Bağlantı 28 Nisan 2014, 13:31

önce yeni görevinde başarı dilerim,belediyemizin durumu herkesimden bilinen eksiklerin,sizin tarafınızcada bilinmekteydi ,şimdi kollara sıvayıp verdiğiniz söyleri ve yatırımları hayata geçirmek olmalı ,arkanızda hükümet,size
destek sözünü ,sayın bakanımız zeybekçi ,büyük şehir belediye başkanı osman zolan ,eniştemiz arkanızda olduğunu bildiğim kadarıyla halkımıza açıkladılar,sırayla pilan ve proje hayata geçirme üstün gayrettiniz ,ve çalişmanıza bağli başarılar saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı