REKLAMI GEÇ

Günün ilk ışıklarıyla helikopterler yeniden havalandı

Günün ilk ışıklarıyla helikopterler yeniden havalandı

Dün akşam saatlerinde Sarayköy’de başlayan orman yangını Denizli’ye kabusu yaşattı. Hava karardığı için ara verilen söndürme çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Diğer illerden takviye olarak gönderilen 10 helikopter havalandı, yanan bölgelere su sıkılmaya başlandı. Yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 07:50

Sarayköy’ün Kabaağaç Mahalesi yakınlarında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler ilçenin üzerine kabus gibi çöktü. Orman ve itfaiye ekiplerinin karadan, 2 helikopter ile 2 uçağın da havadan müdahale ettiği yangının önü bir türlü alınamadı.

Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopteler söndürme çalışmalarına ara verdi. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri için de özel önlemler alındı.

SABAH İLK IŞIKLARIYLA YENİDEN BAŞLADI
Sabahın ilk ışıklarıyla ara verilen havadan müdahale yeniden başladı. Çevre illerden takviye olarak gönderilen helikopterler birbiri ardına sortiler yaptı, alevlerin en yoğun olduğu bölgeyi taramaya başladı.

KONTROL ALTINA ALINDI
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını ve helikopterler tarafından soğutma işlemine başlandığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte yangın bölgesine sabah erken saatlerde hareket ettiklerini anlatan Özbaş, “Tırkaz Mahallesi’ne gidiyoruz, oradan da Tekke’ye geçeceğiz. Yangın büyük oranda kontrol altına alındı, yayılımı önlendi. Şimdi özellikle helikopterlerin müdahalesi soğutma amaçlı sürüyor” dedi.

KORUCU HELİKOPTERDE
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’nun bizzat yönettiği çalışmalar sonuç verdi. Yangın belirli bir alanda hapsedildi, sabah erken saatlerden itibaren de Korucu havalanan helikopterden yangın söndürme çalışmalarını koordine ediyor.

Gece boyunca büyük arazözler belirli aralıklarla dizilip soğutma çalışması yapıldı, bu önlem alevlerin yayılımını da önledi. Söndürme çalışmalarında 2 itfaiye eri ile bir orman işçisi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

Sarayköy’e cehennemi yaşatan orman yangını 150 hektarlık alanda etkili oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı