REKLAMI GEÇ

OBJEKTİFTEN TUVALE SARAYKÖY

OBJEKTİFTEN TUVALE SARAYKÖY

Ressam Orhan Güler, Sarayköy’ü sokak sokak fotoğrafladı, ardından da bu fotoğrafları birebir tuvale aktararak tabloya dönüştürdü.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2015 Cumartesi, 08:50

Aslen Bartınlı bir ailenin çocuğu olan Ressam Orhan Güler, babasının doktor olarak görev yaptığı İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının tayin olmasıyla Sarayköy’e taşındılar ve çocukluğu burada geçti. Denizli Lisesi’ni tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a giden Güler, yıllarca burada çalıştıktan sonar emekli olunca “Memleketim” dediği Sarayköy’e geri döndü.

Güler, çok sevdiği Sarayköy’ü sokak sokak fotoğrafladı, daha sonra bu fotoğrafları bire bir tuvale resim olarak taşıdı. Güler’in fotoğrafını çekmediği, resmini yapmadığı sokak kalmadı.

60 yaşındaki Güler’in bu çalışması tuvallerde kalmayacak. “Sokağın Tarihini Bilen Evler Konsepti” adını verdiği bir kitap hazırlayacak olan Güler, Sarayköy’ün tanıtımına da katkı sağlamayı amaçlıyor. Güler’e kitabının yazımında Yazar Hasan Kallimci yardım edecek.

RESİM İLE GELEN FARKINDALIK
Sarayköy halkının yaptığı tablolara baktığında ilginç tepkiler verdiğini belirten Ressam Güler, “Sarayköy’de yıkık, dökük evleri suluboya tekniği ile tablolara taşıyorum. O evin önünden geçerek kötü görünüşünden yakınan çoğu insan tablo üzerinde evi gördüğünde aslında ne kadar güzel göründüğünü söylüyor. Bazıları da yaptığım bir sokak resmini ‘Bu sokak neresi?’ diye bana soruyor. Çünkü bakıyorlar ama gören yok. Sanatla bütünleştiğinde görsellik daha çok dikkat çekiyor” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı