REKLAMI GEÇ

Özbaş’tan Denizlililere deve güreşine davet

Özbaş’tan Denizlililere deve güreşine davet

Sarayköy’ü deve güreşleri heyecanı sardı. “Deve güreşlerinde, şiddet ve kan yoktur” diyen Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizlilileri 10 Ocak Pazar günü düzenlenecek deve güreşlerine davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 18:21

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, bu yıl 32’ncisi düzenlenen deve güreşlerinin tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Belediye önündeki basın toplantısına Sarayköylü deveciler ile güreşler için farklı şehirlerden gelen deve sahipleri katıldı.

denizli-saraykoy-deve-guresi-tanitim-ic-1

Deve güreşi sevenlerini ilçeye davet eden Özbaş, “Yüzyıllar boyunca yaşatılmış bir geleneği bu hafta sonu ilçemizde devam ettireceğiz. Devecilik ve deve güreşleri Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin bir tutkusudur. Sarayköy’de bu kültürün en önemli parçalarından birisi olmuş ve her zaman şampiyon develeri yetiştirmiştir. İlçemiz her zaman en büyük ve en heyecanlı güreşleri düzenlemiştir. İnşallah bu sene de yine Türkiye’de ses getirecek güreşler olacak. Hava tahminleri de güreşlerimizin çok güzel bir havada geçeceğini gösteriyor. Güreş sahamız hazır. Güreşecek develerimiz gelmeye başladı. Tüm halkımızı güreşlerimize davet ediyoruz” dedi.

Güreş develeri hakkında bilgiler veren Başkan Özbaş, “Güreş develeri çok farklı hayvanlardır. Güreş sırasında birbirlerine zarar vermezler. Deve güreşlerinde şiddet ve kan asla yoktur. Güreşmek bu hayvanların genlerinde var. Farklı oyunlar ile rakiplerini yenmeye çalışırlar. Tekçi, makasçı, bağcı gibi çeşitli sınıflara ayrılırlar” dedi.

denizli-saraykoy-deve-guresi-tanitim-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı