REKLAMI GEÇ

Piknik alanı projesinde son sözü öğrenci ve veliler söyledi

Piknik alanı projesinde son sözü öğrenci ve veliler söyledi

Sarayköy’de yapılacak park için yenilikçi bir uygulamaya imza atıldı. “Gerçek İçin Planlama” çalışmasıyla, öğrenci ve velilere “nasıl bir piknik alanı istedikleri” soruldu, onların istekleri projeye ilave edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2015 Cumartesi, 13:24

Sarayköy’ün Sakarya Mahallesi su Deposu mevkisindeki boş arazi, piknik alanı olarak düzenlenip ilçe halkının nefes alabileceği bir yer olacak. Bununla ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı ile Sarayköy Belediyesi “Gerçek İçin Planlama” adı altında bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda, piknik alanı için hazırlanan proje bir de öğrenciler ve halka soruldu. 24 Mayıs İlkokulu’nda ilk gün öğrencilerin, ikinci gün ise velilerin projeyle ilgili görüş ve önerileri alındı. Bu öneriler yerine getirilmek üzere proje üzerinde notlar alındı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yürütülen çalışmayla ilgili açıklamasında, “Proje üzerinde veli ve öğrencilerin öngördüğü değişiklikler gerçekleştirilecek. Proje kapsamında velilerin sürece dahil olmaları Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşımaktadır. Bu proje, İngiltere’de halkın katılımını sağlamak için uzun yıllardan bu yana kullanılan yenilikçi metotların çeşitli kamu kurum ve organizasyonları tarafından benimsenmesi ve uygulanmasıdır” dedi.

Projeye halkın katılımını sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Özbaş, “O bölgenin geliştirilebilirliğini göstermek için halkın önerilerini ortaya koyan, uygulamalı ortak bir zeminde buluşulan şeffaf bir proje oldu. En kısa zamanda proje uygulamaya konulacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı