REKLAMI GEÇ

Sarayköy Belediyesi ile DAK, Al Bayrağı zirvede dalgalandıracak

Sarayköy Belediyesi ile DAK, Al Bayrağı zirvede dalgalandıracak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlanıyor. Sarayköy’de de büyük bir coşkuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Sarayköy Belediyesi ve Dağ Arama Kurtarma (DAK) ekibi tarafından Cumhuriyet coşkusu zirveye taşınacak. Dev Türk Bayrağı, Babadağ’ın 2.300 metre yüksekliğindeki zirvesinde açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2017 Cumartesi, 18:02

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş tarafından Dağ Arama Kurtarma (DAK) Başkanı Mustafa Etiman, Başkan Yardımcısı Özgür Canibey ve ekipten Murat Gündoğdu ile Hilal Betül Etiman Canbey’e 94 metrekarelik dev Türk Bayrağı teslim edildi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen bayrak teslim törenine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, Dağ Arama Kurtarma (DAK) Başkanı Mustafa Etiman, Başkan Yardımcısı Özgür Canibey, Murat Gündoğdu, Hilal Betül Etiman ve vatandaşlar katıldı.

Denizli’nin en yüksek ikinci dağı olan 2 bin 300 metre yüksekliğindeki Babadağ’ın kuzey duvarında dalgalanacak olan Türk Bayrağı önce Sarayköy’de açılarak dalgalandırıldı.

Cumhuriyet’in 94. Yıldönümünü her yıl olduğu gibi büyük coşku ve sevgiyle kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Bu yıl 94. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nı büyük coşkuyla, aşkla, sevdayla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi minnetle, sevgiyle yad ediyorum, ruhları şad olsun. Bayrağımız bizim için değerli. Bu ülkede bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz ile yaşıyorsak şehitlerimize borçluyuz. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, şehitlerimizin sembolü olan bayrağımızı her yerde olmasını istiyoruz. DAK arama kurtarma ekibimiz Denizli’nin en yüksek ikinci dağı olan Babadağ’a bugün akşamüzeri çıkacaklar. Bugünkü projemizde dev Türk bayrağımızı Denizli’nin en yüksek yerlerinden biri olan Babadağ’da dalgalandırmak… Cumhuriyetimiz 94. yılında çok güzel etkinliklerimizden bir tanesi oldu. Ben bu cesareti, yüreği ve fedakarlığı yapan DAK ekibimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk bayrağı için Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür eden Dağ Arama Kurtarma (DAK) Başkanı Mustafa Etiman, “Başımızın tacı olan Türk bayrağını Babadağ’ın 2300 metresindeki kuzey duvarından aşağıya doğru indirmeyi düşünüyoruz. Bayrağımızın orda çok güzel dalgalanacağını düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ın destekleri ile büyük bir bayrağa sahip olduk. Bu bayrağı o bölgeye götüreceğiz. Zorlu bir mücadele olacak ama 2300 metre yüksekliğe çıkıp bu bayrağı oradan çeşitli emniyet istasyonları kurarak kendi tekniklerimizle aşağıya doğru indireceğiz. Babadağ’daki zirvede böyle bir etkinlik yapılmadı biz bir ilki gerçekleştireceğiz. Sadece çevresinde bayrak açıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı