REKLAMI GEÇ

Sarayköy çiftçilerin yüzünü güldüren proje

Sarayköy çiftçilerin yüzünü güldüren proje

Sarayköy Saray Sulama Birliği, 1965’li yıllardan kalma olan ve 15 yıldır dokunulmayan su kanallarına hayat veriyor. Sarayköy Saray Sulama Birliği Başkanı Hakan Gültekin, “Yaklaşık 18 km’lik yedek ve tersiyer olarak adlandırdığımız su kanalımıza yenileme yapıyoruz. İşlemimiz bittikten sonra artık çiftçilerimiz daha rahat sulama yapacak, arazileri zarar görmeyecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2017 Pazartesi, 15:59

Buldan’ın Yenicekent, Mahmutlu, Pamukkale’nin Çeşmebaşı, Gölemez, Kavakbaşı, Merkezefendi’nin Aşağışamlı, Sarayköy’de ise Yenicekent, Tepeköy, Ahmetli, Ada, Caber, Uyanık, Sığma, Yakayurt, Hasköy, Karakıran ve Tırkaz mahallelerine hizmet veren Sarayköy Saray Sulama Birliği’nden çiftçileri sevindiren hizmet.

Sarayköy Saray Sulama Birliği tarafından hazırlanın Bak-Onar II Projesi, Devlet Su İşleri (DSİ) desteğiyle hayata geçti. Projeyi anlatan Sarayköy Saray Sulama Birliği Başkanı Hakan Gültekin, 17 beldeye hizmet verdiklerini belirterek, “32 km. ana kanal, 235 km. yedek ve tersiyer olarak kanallarımız bulunuyor. Ancak 1965’li yıllarda yapılan uzun yıllardır yenileme çalışması olmayan bu kanallar bazen çiftçilerimizi zor durumda bırakıyordu. Biz de bu sorunların çözümü için birlik olarak bize uygun olan Bak-Onar II Projesi’ni uygulamaya soktuk” dedi.

Porjenin çiftçilerin yüzünü güldüreceğini belirten Başkan Gültekin, “Projemizin adı Bak-Onar II. Yaklaşık 18 km’lik yedek ve tersiyer su kanalımızın onarımı gerçekleştiriyoruz. DSİ desteği ile gerçekleştirdiğimiz su kanalının yenileme çalışmasında beton alımını DSİ Bölge Müdürlüğü ihale ediyor, işçilik bedeli Birliğimize ait ve peşin olarak tarafımızca müteahhit firmaya ödeniyor. Beton ihale bedeli projesi kapsamında DSİ Bölge Müdürlüğüne 3-7 yıl arası eşit taksitlerle geri ödeniyor” diye konuştu.

Beton yenileme çalışmalarının 2017 yılı Aralık ayına kadar bitirilmesi gerektiğine değinen Başkan Gültekin, “Beton kanallarının işlevini kaybettiği hatta bazı bölgelerde betonun kalmadığı toprak kanallarımızdaki yenileme çalışmalarının ardından bölgemizde bulunan çiftçilerimiz artık daha rahat sulama yapacak. Kanalların eski olmasından dolayı yaşanan sulama verimliliği yükselecek, çiftçilerimizin verimli arazileri zara görmeyecek, kısacası çitçilerimizin yüzü gülecek” diyerek müjde verdi.

Yapılan yenilime çalışmalarına Sarayköy Belediyesi’nin de destek verdiğini belirten Başkan Gültekin, “Bu çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a ve Belediye Başkan Yardımcımız Mestan Özkan’a teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı