REKLAMI GEÇ

Sarayköy farkındalık yaratmayı planlıyor

Sarayköy farkındalık yaratmayı planlıyor

Sarayköy, ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin’ adlı proje ile ilçe halkını atık ilaç konusunda bilinçlendirmeyi ve atık ilaç kutularıyla bir ton atık ilaç toplanmasını hedefliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2018 Cuma, 12:44

‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim’ adlı projenin sahibi olan Sarayköy Sağlık İlçe Müdürlüğü’nden farkındalık yaratacak çalışma hayata geçiriliyor. Projenin basın toplantısı Sarayköy Kaymakamlığı’nda düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan Sağlık İlçe Müdürü Dr. Hakan Çabuk, “Kullanılmayan ilaçlar evlerde risk de oluşturuyor. Halkımızı bilinçlendirerek, bir ton atık ilaç toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çabuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Çevre Sağlık Teknisyeni Süleyman Keskin, Serbest Eczacı Selahattin Özçiftçi ve Hemşire İpek İpekçi Kazel katıldı.

BİN TON İLAÇ TOPLANMASI HEDEFLENİYOR
Proje hakkında konuşan Kaymakam Akkaya, “Uzun süre atık ilaçlar üzerinde düşündüğümüz bir proje vardı. Önce insan sağlığına sonra çevreye bunlar kadar da önemli olan ülke bütçesine zararlar veren ilaç tüketim kültürümüz var. Bu hem bizim bütçemize, sağlığımıza hatta çevremize zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için de 30 bin nüfuslu ilçemizde biz böyle bir kampanya başlatmayı uygun gördük. İlaçları artık gereksiz almamayı, gereksiz kullanmamayı öğreneceğiz. Gereksiz alındıysa da bunların çevreye zararı olmadan profesyonel bir yöntemle bu ilaçları biz toplayacağız ve imha merkezlerimize göndereceğiz. Bir ton ilaç toplamayı hedefliyoruz” dedi.

“KULLANILMAYAN İLAÇLAR TEHLİKE OLUŞTURUYOR”
Projeyi yazan Sağlık İlçe Müdürü Dr. Hakan Çabuk ise, “Bizim yaptığımız projede ilaçların suya, toprağa karışmasını önleyerek önümüzdeki 30 yılı kurtarmaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir nesil yetişmesini istiyoruz. Bunu da kendimize bir borç olarak görüyoruz. Kullanılmayan ilaçlar evlerde risk de oluşturuyor. Kullanılmayan ilaçlar çocukların ellerine geçtiğinde büyük tehlike oluşturuyor” dedi.

Atık ilaçlarla ilgili ilk kez Denizli’de bir projenin hayata geçtiğini aktaran Müdür Dr. Çabuk, “Proje kapsamında hazırlanan atık ilaç kutularımızı, ilçe merkezinde bulunan eczanelere, ilçeye bağlı sağlık evlerine, aile sağlık merkezilerine ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yerleştirileceğiz. Yapılacak duyuru ile vatandaşların evlerinde atıl vaziyetteki ilaçlarını getirmelerini sağlayacağız. Proje süreci boyunca gerçekleştirilecek eğitim seminerleri ile vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ilaç toplanması ve akılcı ilaç kullanımı konularında da eğitimler verilecek” diyerek bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı