REKLAMI GEÇ

Sarayköy kanserle savaşıyor

Sarayköy kanserle savaşıyor

Kanser tedavisinin en önemli adımlarından biri olan erken teşhis ile ilgili farkındalık yaratılması için Sarayköy Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1.848 kadın KETEM’e götürüldü. 8 kadına kanser teşhisi konuldu, kanser büyümeden tedavisi yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2018 Cuma, 10:53

Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 2014 yılından bu yana belediye tarafından 1.848 kadın KETEM’e götürüldü.

Farkındalık oluşturulması ve kansere karşı savaşın önemli etkenlerinden biri olan erken teşhiste Sarayköy’de 2014 yıldan 2018 yılı şubat ayına kadar 40-69 yaş arası 1.634 kadına mamografi taraması yapıldı. 175 kadında meme kanseri şüphesi görülürken 3 kadında meme kanseri tespit edilerek, cerrahi işlem yapıldı.

30-65 yaş arası 573 kadın rahim ağzı kanser taramasından geçti. 34 kadında virüs bulunurken 4 kadına ise rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Kadın ve erkek hastalar için yapılan kolon kanseri tetkiki aile hekimlerine devredildiği için sadece 2014 yılında 84 kişi taramadan geçti, bir kişi de kolon kanserine rastlandı.

Projeye katkı sağlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Kansere karşı erken teşhis konusunda farkındalığını yaratmak ve vatandaşlarımıza bu alışkanlığı sağlamak amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile ortak proje yürütüyoruz. Belediyemiz tarafından ulaşımlarını sağlayarak vatandaşlarımızı KETEM’e götürüyoruz. Burada kanser taramaları yapılıyor. Şu ana kadar ciddi sonuçlar elde ettik. Vatandaşlarımıza erken teşhisin önemini anlatma yolunda payımızın olmasından mutluyum. Vatandaşlarımızın sağlığına, konforuna ve yaşamına güzel dokunuş yapan projelerimizle devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı