REKLAMI GEÇ

Sarayköy MYO’da jeotermal eğitimi

Sarayköy MYO’da jeotermal eğitimi

PAÜ Sarayköy MYO’da ‘Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2018 Pazartesi, 16:56

Pamukkale Üniversitesi Sarayköy MYO tarafından düzenlenen ‘I.Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ ile akademisyenler, eğitimciler, jeotermal sektöründen yetkililer ve şirket yöneticileri bir araya gelerek bu alanda bir çalışma ağı oluşturulmasında önemli bir katkı sağladı.

Konuyla ilgili bilgi veren PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bülbül verilen eğitim ile ilgili sonuçları aktardı.

Bülbül, “Teoriden başlayarak işin mantığını anlatmak istedik. Bu eğitim ile Pamukkale Üniversitesi liderliğinde jeotermal alanında çalışan deneyimli çalışanlar tecrübesi daha az olan çalışanlara deneyimlerini aktarmış oldu. Bu eğitimleri geleneksel hale getirmeyi, uluslararası kongreye dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Uygulamalı Jeotermal Eğitimi ile sektörde çalışan insanların birbirlerini tanıması adına bir platform oluşturduklarını vurgulayan Doç. Dr. Ali Bülbül, jeotermal anlamda özellikle bu bölgede iş bulma olasılığının oldukça yüksek olduğunun altını çizdi. Devlet tarafından verilen destekler de olduğunu belirten Doç. Dr. Bülbül, jeotermal sahaların belirlenmesinde araştırma ve geliştirme çok önemli olduğunu ve doğru yapılan bir Ar-Ge ile bu anlamda işletmeye maddi olarak da fazla kaybın önüne geçilebildiğini söyledi.

Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz ise, Türkiye’deki jeotermal kaynaklardan en sıcak üç kaynağın Kızıldere, Alaşehir ve Germencik bölgesinde yer aldığını belirtti.

Kiraz, “Sarayköy olarak bu üç kaynağa da oldukça yakın olduğundan Sarayköy merkezli bir eğitim vermek istedik. Bu vesileyle oluşturduğumuz katılımcı grubunu jeotermal ile uğraşan yerbilimciler için paylaşım platformuna çevrilmesi azmindeyiz. Yakın bir zamanda izin alınan öğretim üyelerimizin konularını referanslarıyla anlatan bir kitap basmak niyetindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı