REKLAMI GEÇ

Sarayköy ormanları yeniden hayat bulacak

Sarayköy ormanları yeniden hayat bulacak

Sarayköy’de geçen yıl Temmuz ayında çıkan orman yangınında kül olan 500 hektarlık alana Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü toplam 850 bin fidan dikiyor. Korkunç yangında Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş alevlerin arasında kalmış, yaşanan trafik kazasında ise 4 kişi ölmüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2018 Çarşamba, 17:49

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü geçen yıl Sarayköy’de meydana gelen korkunç yangının ardından küle dönen 500 hektarlık alana yeniden hayat vermeye hazırlanıyor. Bölgeye toplam 850 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek. İlk fidanların toprakla buluştuğu genç ormana, yangına müdahale sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden DESKi personeli Hüseyin Avı’nın adı verildi.

YANGININ BAŞLADIĞI NOKTADA TÖREN
Orman haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim töreni geçen yıl yangının ilk görüldüğü noktada gerçekleşti. Tekkeköy Mahallesi yakınlarındaki alanda gerçekleşen etkinlikte ormanların gereği, ekonomik değerleri ve stratejik önemlerine vurgu yapılan konuşmalar gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yangın sırasında tüm birimleriyle yangınla mücadeleye koştuklarını belirtti ve ekiplerin çok büyük bir mücadele verdiklerini anlattı. Zolan geride kalan ormanları göstererek,. ” Şu kalan ormanlar o mücadelenin eseridir. O mücadele olmamış olsaydı, o yangın bu ormanı tamamen yok edecekti. Ama bugün yok olan ağaçların yerine her bir metresi korunarak fidanlar dikiliyor. Büyükşehir olarak olağanüstü destek ile burada olmak istedik. Her yıl düzenlenen fidan dikim törenlerine bu güzelliklerle katılıyoruz” dedi.

O GÜNÜ ANLATTI
Ölen Hüseyin Avcı’nın görev şehidi olduğunu anlatan Zolan, “Maalesef personelimiz şehit oldu. Tek amacı vatanın, milletin değerlerini korumaktı” dedi. Avcı ailesinin Hüseyin Avcı’nın ismini yaşatmak istediğini kaydeden Başkan Zolan, “Ailemizin arzusu, Hüseyin Avcı kardeşimizin burada ismi bulunmasıydı. Orman Bölge Müdürlüğümüz, canını feda eden Hüseyin Avcı kardeşimizin isminin buraya verilmesini kabul etti. Artık ismi burada yaşayacak. Fidanlar büyüdükçe onun anısı da burada yaşayacak” diye konuştu. Vali Hasan Karahan ise göreve başlamadan iki gün önce gerçekleşen orman yangınını hatırlatarak dikilecek yeni fidanlarla o bölgenin yeniden yeşereceğini söyledi. Etkinlik sonunda fidan dikimi gerçekleştirildi. Başkan Zolan hayatını kaybeden Avcı’nın aile üyeleri ile birlikte fidan dikti.

NELER YAŞANMIŞTI?
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı başında Sarayköy’de Tekke Mahallesi’nden başlayan orman yangını meydana gelmişti. Yangın alanına çeşitli kamu kuruluşlarından çok sayıda ekip gönderilerek müdahaleye başlanırken Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş da alevlerin sardığı köylere giderek tahliye işlemlerine öncülük etmişti. Köylerin boşaltılmasına neden olan yangın sırasında Özbaş bazı belediye personeli ile birlikte Tekke Mahallesi ve Tırkaz Mahallesi’nde iki kez alevlerin arasında mahsur kalmıştı.

Yangına müdahale sırasında ise korkunç bir kaza meydana gelmişti. DESKİ’ye ait iş makinesini yangın alanına götüren nakliye tırı yol kenarında beklerken bir LPG tankeri kontrolden çıkmış önce özel bir otomobile çarpmış daha sonra da DESKİ’nin aracına çarparak büyük bir patlama olmuştu. Patlamada DESKi personeli Hüseyin Avcı ile birlikte LPG tankeri şoförü ve özel araçta bulunan iki çocuk olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı