REKLAMI GEÇ

Sarayköy yeniden yeşeriyor

Sarayköy yeniden yeşeriyor

Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilciliği, ‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ ve ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin ve ailelerinin katılımıyla Sarayköy’ün Tekkeköy Mahallesi’nde ağaçlandırma yaptı. Öğrenciler 500 fidan dikti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2018 Cuma, 11:38

Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilciliği’nin işbirliğiyle Sarayköy’de ağaçlandırma çalışması yapıldı. Etkinliğe okullardan yaklaşık 200 öğrenci ve aileleri katıldı.

Öğrenciler bir süre önce büyük bir yangın yaşayan ilçenin yeniden yeşil bir görünüme kavuşması için fidanları toprakla buluşturdu.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz, “Geçtiğimiz yıl orman yangınına maruz kalmış bu alanın, 850 bin fidanla yeniden orman özelliği kazandırılması adına atılan bu ilk adımlar, gelecek yıllarımız için çok önem arz ediyor. Bu sayede hem öğrencilerimize doğa ve ağaç sevgisini kazandırmayı ve hem de gelecek kuşaklarımızın yaşamını garanti altına almayı hedefliyoruz” dedi.

Etkinlikte öğrenciler, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gözetiminde diktikleri çam fidanlarına isimlerinin yazılı olduğu kartları bağladı.

PAÜ Genç TEMA Topluluğu, Dünya Su Günü kapsamında Denizli şehir merkezinde ‘Su Zinciri Farkındalık Etkinliği’ yapıp suyun önemine yönelik halkı bilgilendirme çalışmalarında bulundu.

PAÜ Genç TEMA Topluluğu düzenlenen etkinlikte, ‘Kuraklık Kader Değildir’, ‘Toprağına, Suyuna, Doğana Sahip Çık’, ‘Su Sağlıktır’, ‘Su Hayattır’, ‘Damlaya Damlaya Yok Olmasın’ dövizleri ile halkı bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı