REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de Ahmet Çelikak’ın adaylığına veto

Sarayköy’de Ahmet Çelikak’ın adaylığına veto

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, AK Parti’nin itirazı üzerine MHP belediye başkan adayı şoku yaşadı. 10 yıl önce CHP seçim bürosu baskınından dolayı ceza alan Ahmet Çelikak’ın adaylığı, AK Parti’nin itirazı üzerine ilçe seçim kurulu kararıyla düştü.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2014 Salı, 11:14

30 Mart’ta yapılacak yerel seçim için siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, adaylara yapılan itirazlar da ilçe seçim kurulları tarafından inceleniyor. Bazıların da ise verilen kararlarla adayları veto edilen siyasi partiler il seçim kuruluna itirazda bulunurken, olası bir olumsuzluğa karşı da yeni aday isimleri belirliyor.

ÇELİKAK İÇİN İTİRAZLAR
MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, yapılan itiraz nedeniyle Sarayköy’de Ahmet Çelikak’ın belediye başkan adaylığının düştüğünü, yeni ismin en kısa sürede ilçe seçim kuruluna verileceğini söyledi.
“Adayınız Yasin Çetinkaya mı olacak?” sorusuna Yeniçeri, “Henüz kesin değil. Çetinkaya da olabilir, bir başka arkadaşımız da olabilir. Değerlendirmemiz sürüyor” yanıtını verdi.

MHP Sarayköy İlçe Başkanı Dilaver Pamukçu ise Çelikak’ın adaylığına AK Parti’den itiraz geldiğini belirterek, “Seçim kurulu Ahmet Çelikak aleyhine karar verdi. Ancak biz Denizli İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağız. Bunun sonucuna göre önümüzdeki sürece ilişkin karar alınacak” dedi.

Ahmet Çelikak, 1999’da ANAP’tan Sarayköy Belediye Başkanı seçilmiş, 2004 seçimlerinde CHP seçim bürosuna silahlı baskın düzenlenmesinden dolayı yargılanmış ve 10 kişinin yaralandığı bu olay nedeniyle bir süre hapis yatmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı