REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de çifte açılış

Sarayköy’de çifte açılış

Sarayköy’de yapımı tamamlanan Sarayköy Mollaahmetzadeler (Ağalar) Camii ve Sarayköy Müftülük Sitesi Vali Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2018 Cuma, 16:52

Törene, Vali Hasan Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karahan, açılışta yaptığı konuşmada, kısa bir sürede tamamlanan Sarayköy Mollaahmetzadeler Camii ve Müftülük Sitesi’nin hizmete açılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu güzel günde böylesine güzel bir eseri kısa bir zamanda, hizmete açmanın verdiği gururla hepinizi selamlıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Güzel bir eser ortaya çıkmış. Sarayköy’ ün çehresine bir güzellik daha katılmış. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Sarayköy Müftülük Sitesi’nin mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait ve 252 m2 temel üzerine 5 katlı olarak yapıldı. İçerisinde müftülük dairesi, Kur’an kursu, 5 lojman, 3 misafirhane ve 2 toplantı salonu bulunuyor.

Mollaahmetzadeler Camii’nin de mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait ve 945 m2 ibadet alanı, 4 minaresi, 18 metre çapında kubbesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı